Slimme weegschaal met app beste koop

Beste slimme weegschaal met app

Afvallen mede met behulp van de slimme weegschaal is een prima methode om effectief aan je gezondheid te werken. Ze zijn gekoppeld aan een app en zijn een echte uitkomst om diverse cijfers helder in beeld te krijgen.
Wat is jouw huidige vetpercentage? En wat is je BMI? En is dat goed of is dat slecht? De slimme weegschaal helpt je hierbij.

Er zijn vele soorten verkrijgbaar en om jou veel zoek- en vergelijkwerk te besparen zijn wij er in gedoken. In dit artikel nemen we onze bevindingen en daarmee de beste slimme weegschalen met je door. Veel leesplezier!

Slimme weegschaal met app, hoe werkt het?

In tegenstelling tot de gewone digitale weegschaal zorgt de slimme weegschaal voor een analyse van verschillende lichamelijke metingen. Het handige van de slimme weegschaal is dat hij meestal met een app komt. Zo kun je analyses terugvinden van je exacte metingen over een bepaald tijdsbestek. Een stijgende lijn, met goed resultaat zal je stimuleren om er echt voor te blijven gaan. Deze data werkt zeer stimulerend op een grote groep gebruikers.

De weegschaal levert je inzichtelijke resultaten op die je kunt koppelen aan een app. Op deze wijze krijg je via grafieken duidelijke informatie over toe- of afname van onder andere je vetpercentage. Je kunt in de app aangeven welke sport je beoefent, en kunt ‘m zelfs koppelen aan fitnessprogramma’s. De app geeft je dan precies aan welke bewegingen je in hoeveel tijd kunt maken voor een optimaal resultaat.

Vetpercentage; meten is weten!

Werken aan een gezond gewicht? Niet zonder de slimme weegschaal vandaag de dag! Dit handige apparaat meet meer dan alleen je gewicht. Je lichaamsgewicht vertelt je namelijk niet het hele verhaal. Het is van belang om te weten wat je huidige vetpercentage is en spiermassa.

Blijft je gewicht hetzelfde maar neemt je spiermassa toe en je vetpercentage af, dan ben je heel goed bezig! Dit is dus het belang van analyses; onderscheid maken tussen typen gewicht. De slimme weegschaal meet je vetpercentage, je spiermassa en botten en je Body Mass Index (BMI, de juiste verhouding van lengte en gewicht). Sommige geven ook nog eens afzonderlijke vetpercentages aan, zoals metingen van buikvet.

Beste slimme weegschaal

Wil jij weten wat welke type slimme weegschalen het beste aangeschreven staan? In onze top 3 ‘beste slimme weegschaal’ hebben wij de meest verkochte modellen met de beste reviews en ervaringen voor je op een rij gezet. Je vindt ze hieronder terug.

1. Omron VIVA – Personenweegschaal – Smart

Op een goede eerste plaats treffen we de Omron VIVA slimme weegschaal. Het design van deze weegschaal laat zich niet verhouden tot de sublieme nummer 2, maar de prestaties mogen er wezen! Deze beste slimme weegschaal is te koppelen aan een app, waar je alle metingen kunt teruglezen. De Omron VIVA meet naast de gebruikelijke vetpercentage en spiermassa waardes ook nog eens visceraal vet. Wat visceraal vet is? Het gaat hier om vetweefsel rond je organen. Dankzij deze metingen krijg je een nog beter inzicht in je gezondheid en dat van je hart.

Met zijn aantrekkelijke prijs is de Omron VIVA beduidend goedkoper dan de nummer 2 in onze lijst.
Wat zeggen anderen? De Omron VIVA kent vele positieve reviews. Hij is gebruiksvriendelijk en men geeft de tip alle lichamelijke informatie via de App in te voeren, wat dubbel werk scheelt. Hij is ook nog eens te koppelen aan de bloeddrukmeter. Al met al een hoge kwaliteit en zeer nauwkeurig.

Bekijk de Omron Viava Smart weegschaal >>

2. Tanita RD-953 Platinum Limited Edition

Een zeer populaire slimme weegschaal is de Tanita RD-953, die je in diverse uitvoeringen kunt kopen. Wat maakt dit de nummer 2 beste slimme weegschaal met app? Hij geeft je een breed verslag van lichamelijke waardes en verricht zelfs meer dan 10 metingen. Niet alleen neemt hij je spiermassa op, maar analyseert zelfs de kwaliteit ervan.

Je kunt alle waardes en metingen teruglezen in de Mytanita-app. Naast de analyses krijg je d.m.v. 3 kleurcodes de status van de metingen door. Kleur groen is uitstekend, waar geel het grensgebied weergeeft en rood waarschuwend is.

Deze slimme weegschaal is overigens niet te koppelen aan andere apparatuur buiten je smartphone of tablet. Hij werkt d.m.v. bluetooth.

Ervaringen van gebruikers zijn zeer positief te noemen. Deze slimme weegschaal wordt als professioneel ervaren. Hij is zeer exact en biedt vele metingen, waaronder buikvet, vochthuishouding, spiermassa en kwaliteit, je metabolische leeftijd. Kortom: teveel om op te noemen! Qua kwaliteit en prestaties zou de Tanita RD-953 op de eerste plaats thuis horen, maar door de hogere prijs hebben wij ‘m op de tweede plek gezet.

Bekijk de Tanita RD-953 Platinum Limited Edition >>

3. Silvergear Bluetooth Personenweegschaal (slimme weegschaal)

Op de derde plaats treffen we de Silvergear Bluetooth Personenweegschaal. Deze slimme weegschaal kent vele voordelen, waaronder een uitgebreide lichaamsanalyse. Het meet o.a. naast je lichaamsgewicht je vetpercentage, lichaamsleeftijd, BMI en bot- en spiermassa. Vanzelfsprekend is er een app beschikbaar om de resultaten inzichtelijk te krijgen.

Andere gebruikers vertellen in reviews de Silvergear slimme weegschaal als een zeer duidelijk en prettig apparaat te ervaren. Je krijgt een goede indicatie van je gewichtsverhoudingen. Echter, aan de exacte nauwkeurigheid van bepaalde metingen wordt soms getwijfeld. Dit in tegenstelling tot de nummer 1 en 2 uit onze ‘beste lijst’. Daarnaast vinden sommige gebruikers het nog wel eens lastig dat gezonde waardes niet goed worden weergegeven. Je waardes zijn ’te hoog’, of ‘goed’, maar wat dan de precieze gezonde waardes zijn wordt niet duidelijk.

De Silvergear Bluetooth Personenweegschaal is de goedkoopste uit onze top 3; voor minder dan 35 euro is hij van jou! Ons oordeel: Prima slimme weegschaal die doet wat ie moet doen en met een prima prijs / kwaliteitsverhouding!

Bekijk de Silvergear Bluetooth Weegschaal >>

Welke slimme weegschaal is voor jou de beste keus?

Ga jij voor de beste prijs-kwaliteits weegschaal? Dan is onze nummer 1 jouw beste slimme weegschaal. Onze nummer 2 staat voor een excellente kwaliteit en daarnaast een zeer fraai design. Zowel nummer 1 als 2 lijken semi-professionele weegschalen. Nummer 3 koop je wanneer indicaties prima voor jou zijn, en dat voor een zacht prijsje!

Meer beste keus artikelen