Beste weerstandsbanden

beste weerstandsbanden

Weerstandsbanden zijn ideale trainingsattributen waarmee je snel een workout kunt doen. Het fijne is dat ze relatief goedkoop zijn, je hoeft geen dure fitnessapparatuur te kopen om een total body workout te houden.

Weerstandsbanden zijn grofweg gezegd elastieken die van rubber/ latex gemaakt zijn en zijn daarnaast verkrijgbaar in gedeeltelijk katoen/ stoffen uitvoeringen. De kwaliteit onderling verschilt nogal echter. Daarom onderzochten wij in dit artikel wat de beste in hun soort zijn. Waar let je op voordat je ze gaat kopen? Je leest het in onze beste weerstandsbanden top 3!

Weerstandsbanden voor fitness en krachttraining thuis

Zie jij een bezoek aan de sportschool niet zitten? Troost je, je bent niet de enige. Thuissporten en fit blijven neemt met grote sprongen toe tegenwoordig. Maar ook naast je trainingen is het gebruik van deze banden erg populair.

Wil jij graag serieuze trainingsoefeningen doen, maar niet investeren in dure sport apparatuur voor thuis? In dat geval zijn weerstandsbanden de ideale hulpmiddelen. Je kunt er van alles mee! Van fitness oefeningen voor bilspieren, buik en bovenbenen, tot echte krachttrainingen. En je neemt ze overal mee naar toe, ook op vakantie!

Totale work out, benen trainen en meer

Waar de een voor een total body workout gaat, kiest de ander voor conditietraining via een zijwaartse loop bijvoorbeeld of alleen om de benen te trainen. Het is maar net waar je voorkeur ligt. Praktisch alles is mogelijk! Er zijn namelijk ook weerstandsbanden te koop met handvat. Deze kunnen je krachttraining nog meer intensiveren. Wat voor jou de beste zijn is dus afhankelijk van je trainingsdoeleinden.

Weerstandsbanden set voor de beginner én gevorderden

Weerstandsbanden zijn er voor beginners en gevorderden. Veel sporters gebruiken ze om specifieke spiergroepen te trainen. Online kun je tal van trainingen vinden die eenvoudig thuis uit te voeren zijn. Je bepaalt zelf welke spiergroepen je wilt trainen met de banden. De weerstand wordt aangegeven door de kleur van de band. Er zijn verschillende sterktes, diktes en spanningen verkrijgbaar. Ook geldt hoe breder de band, hoe hoger de weerstand. Weerstandsbanden kun je kopen per set, waardoor je altijd keuze hebt tijdens fitnessoefeningen uit je favoriete band.

Top 3 beste weerstandsbanden

In onze top 3 beste weerstandsbanden laten we je zien welke de beste kwaliteit en levensduur kennen. En of zij voor zowel beginners als gevorderden geschikt zijn. Benieuwd naar de mogelijkheden? Je leest het in onze top 3 beste weerstandsbanden!

1. Siston 5 bandenset

Op plek 1 van de beste weerstandsbanden treffen we Siston. Deze zijn echt allround te gebruiken voor je hele lijf. Daarbij zijn ze ook nog eens geschikt voor de beginner, de gevorderde en zelfs voor de expert. In deze set weerstandsbanden zitten 5 stuks in de kleuren zwart, blauw, groen, rood en geel, met elk hun eigen weerstandsniveau. De banden zijn uit te rekken tot 3 maal de lengte (30 cm, uitrekbaar tot 90 cm). Scheuren doen ze nauwelijks, mits je je houdt aan de instructies.

Het leuke is dat je bij dit set ook nog eens een e-book krijgt met vele trainingen en oefeningen voor de beginner! Heb je nog nooit eerder kennisgemaakt met weerstandsbanden, dan kun je direct aan de slag! Daarnaast kun je de banden gebruiken voor vele type workouts, zoals fitness, yoga, pilates, krachttraining, tot bodybuilding.

De banden van Siston kruipen niet omhoog tijdens de oefeningen, wel zo fijn. Zij zijn gemaakt van rubber en zijn huidvriendelijk. Dit zijn de ideale weerstandsbanden waar iedereen mee vooruit kan, zowel mannen als vrouwen! Dit zijn dan ook de ervaringen van de meeste gebruikers.

Bekijk de Sisto 5 Weerstandsbandenset >>

2. Dyna Band

Onze nummer 2 is de originele Dyna Band latex weerstandsband, waarmee je allround zeer goede resultaten kunt boeken voor een body workout! De Dyna Band wordt ook op professioneel niveau door fysiotherapeuten en in sportcentra gebruikt. Maar ook voor beginners is dit een uitstekende keus!
Je kunt ‘m zeer breed inzetten voor allerhande oefeningen! Met zijn 120 cm lengte zijn er ontzettend veel fitness oefeningen uit te voeren voor diverse spiergroepen. Bestel je de Dynaband, dan ontvang je er een mooie oefeningsposter bij.

De Dyna Band is in diverse varianten en sterktes verkrijgbaar. Van light en medium tot zeer zwaar. De kwaliteit is excellent en wordt in het westen gefabriceerd. Wij plaatsten de Dyna band op een goede tweede positie, doordat hij in een hogere prijsklasse valt dan onze nummer 1. De ervaringen van gebruikers zijn vrijwel unaniem positief te noemen.

Bekijk de Dyna Band >>

3. Douxe – Weerstandsbanden set van 3

Op de derde plek ‘beste weerstandsbanden’ vind je Douxe met het set van 3 verschillende lengtes weerstandsbanden. Ze zijn uitermate stevig gemaakt van ‘geweven’ latex. De feeling en beleving is hierdoor anders dan bij weerstandselastieken. Aan de binnenzijde van de banden zit een antislip-laag. Hierdoor blijven ze perfect op hun plek, krullen niet op en zijn bestand tegen zweet.

Wat kun je er zoal mee? Heel veel! De Douxe weerstandsbanden zijn geschikt voor fysio, yoga, krachttraining en cardio. Je kunt er echt een complete body workout mee houden. Ook hier ontvang je workout en fitness oefeningen bij je bestelling! Gelijk aan de slag dus!

Let wel, de Douxe weerstandsbanden zijn verkrijgbaar in de kleuren roze, mintgroen en grijs. Niet iedere man voelt zich daar wellicht senang bij ;)! De reviews spreken overigens voor zich; gebruikers zijn bijzonder tevreden over de capaciteit, de hoge kwaliteit en rekbaarheid.

Bekijk de Douxe weerstandsbandenset >>

Wat zijn de beste weerstandsbanden voor jou?

In onze top 3 beste weerstandsbanden vind je alleen hoge kwaliteit producten terug. De nummer 1 is onze voordeligste en beste keuze geworden, met 5 banden in één set. Vind jij één band meer dan genoeg? Dan ga je voor de nummer 2. Wil jij een klein maar zeer fijne set van 3 geweven banden kopen? Dan zit je goed bij nummer 3. Succes!

Wellicht ook interessant