Beste keus magnesium (tabletten)

Magnesium is een mineraal wat in veel voedingsstoffen voorkomt. Maar waar is het precies goed voor? Je hebt magnesium nodig voor de vorming van je spieren en botten. Daarnaast draagt magnesium bij aan een goede prikkeloverdracht in je spieren en zorgt het voor een goede werking van enzymen. Wil jij weten wat de beste magnesium supplementen zijn? In dit artikel nemen we het met je door en vind je onze top 3 beste magnesium supplementen terug.

Magnesium is goed voor…

Heb je wel eens te maken met spierkrampen in je kuiten, ’s avonds in bed bijvoorbeeld? Grote kans dat het innemen van magnesium supplementen je van deze kwaal afhelpt. Magnesium ondersteunt de werking van enzymen, wat betrokken is bij zo goed als alle lichaamscellen en je zenuwstelsel. Magnesium zorgt ervoor dat spieren kunnen ontspannen en energie uit voeding kan worden opgenomen. Bij darmproblemen kun je sneller een magnesium tekort oplopen. Magnesium wordt namelijk vanuit de dunne darm opgenomen.

Dagelijkse hoeveelheid magnesium

Zoals gezegd, in veel voedingsproducten komt magnesium voor. Denk aan groenten, volkorenbrood, vlees, noten, melkproducten tot aan mineraalwater. Je lichaam neemt het magnesium op naar gelang de hoeveelheid magnesium aanwezig is in je voeding. Bij veel magnesium wordt er minder opgenomen door je lichaam, zodat de opname in balans blijft. Toch kunnen voedingssupplementen een magnesiumtekort goed aanvullen.
Je kunt magnesium op velerlei manieren innemen: als bruistablet, op olie basis, druppels, tabletten, capsules.

Overschrijd natuurlijk nooit de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Deze ligt op maximaal 250 milligram per dag.

Top 3 beste magnesium tabletten

Vraag jij jezelf af wat de beste magnesium tabletten / supplementen zijn? In onze top 3 beste magnesium supplementen letten we op de afwezigheid van magnesiumoxide/ magnesiumsulfaat, aangezien dit een laxerende uitwerking kan hebben op je darmen.

1. Super Magnesium Complex

Op nummer 1 tref je de Super Magnesium Complex van Body en Fit. Dit zeer voordelige magnesium complex bevat per supplement de maximale dagelijks aanbevolen hoeveelheid van 250 mg. Het complex bestaat uit magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat. Beiden gelden als hoogwaardige magnesium varianten en kennen specifieke eigenschappen. Te weten: goed voor soepele spieren, verbeterde nachtrust, bij migraine, verbetering van het concentratievermogen en zelfs bij depressies.

Ook voor sporters is de Super Magnesium Complex van Body en Fit ideaal. De hoge dosering van de hoogwaardige magnesium draagt bij aan optimale sportprestaties, stevige botten en soepele spieren.

Onze nummer 1 kent mooie reviews van vele gebruikers. Uit ervaringen blijkt dit magnesium supplement doeltreffend. Men merkt vaak na 2 weken een duidelijk verschil en is tevreden over de combinatie van de 2 magnesium varianten: magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat. Ook de zeer voordelige prijs valt in goede aarde. Enig nadeel is de wat grote omvang van de pil.

Bekijk de Super Magnesium Complex tabletten en lees de reviews >>

2. Magnesium Citraat

Opnieuw een mooi Body en Fit product en ditmaal op de tweede plaats. Niet omdat het minder goed is, maar omdat onze nummer 1 gewoon een top product is voor een bijzonder schappelijke prijs. Magnesium Citraat wordt zeer goed opgenomen door je lichaam en is uiterst effectief.

Dagelijks neem je tweemaal een capsule van 150 mg. Magnesium Citraat van Body en Fit. Je kunt ze innemen zonder hierbij te eten, wat voor sporters ideaal is. Magnesium citraat zorgt voor een optimale werking van je spieren en wordt goed door je lichaam opgenomen. Daarnaast wordt magnesium citraat voorgeschreven door verschillende organisaties als natuurlijk middel tegen migraine.

Welke reviews geven klanten de Magnesium citraat van Body en Fit? De meeste gebruikers zijn zeer positief. Men geeft aan minder spierkramp te ervaren. Het product is van goede kwaliteit, het is effectief en ook de prijs/ kwaliteitsverhouding is goed. Sporters, zoals wielrenners, hebben baat bij dit product.

Bekijk de Magnesium Citraat en lees de reviews >>

3. Swisse Magnesium Voedingssupplement met vitamine B6

Swisse Magnesium voedingssupplementen, in tabletvorm, vind je terug op de derde plaats. Swisse staat bekend om het uitsluitend gebruik van hoogwaardige ingrediƫnten. De magnesium tabletten van Swisse worden gecombineerd met vitamine B6. Deze combinatie zorgt voor een goede werking van het zenuwstelsel en gaat vermoeidheid tegen. Gebruikers van dit supplement ervaren na enige tijd meer energie en een betere spierherstel.

De dosering bestaat uit tweemaal daags een magnesium tablet in te nemen bij de maaltijd. Ook deze magnesium tabletten worden makkelijk door je lichaam opgenomen.

Bekijk Swisse Magnesium Voedingssupplement >>

Kies de beste Magnesium tabletten voor jou

Je weet nu waar je op moet letten bij de keuze voor magnesium tabletten. Een goede magnesium tablet bevat bij voorkeur een hoog gehalte aan magnesium citraat, zoals alle drie de magnesium tabletten in onze ‘beste magnesium tabletten top 3’. Ook bevatten goede magnesium tabletten geen Magnesiumoxide (ook aangeduid als: Magnesiumsulfaat). Deze stof werkt laxerend.

Ga jij voor volledig magnesium citraat, oftewel onze nummer 2? Je kunt ze innemen zonder maaltijd en ze zijn bijzonder geschikt voor sporters. Dit geldt ook voor de nummer 1, wat een allround magnesium supplement is en maar eenmaal daags hoeft te worden ingenomen. Nummer 3 is gecombineerd met vitamine B6, goed voor extra energie, herstel en bij vermoeidheid.

Wellicht ook interessant