Beste trilplaat

Je hebt misschien wel eens van een trilplaat gehoord. Maar wat doet het nu precies?
Een trilplaat is een effectief fitnessapparaat waarmee je spieren kunt trainen, rugklachten kunt verminderen, af kunt vallen en je bloedsomloop kunt bevorderen. Het mooie is dat je dit kunt bereiken door zelf relatief weinig inspanning te leveren.

Overweeg jij er een te kopen? In dit artikel leggen we uit hoe ze te gebruiken en wat de beste zijn.

Hoe werkt de trilplaat?

beste trilplaat

Trilplaten kennen in principe 2 systemen, namelijk de oscillatie stand en/ of een vibratiestand.

Bij oscillatie schommelt de plaat in korte tijd verschillende kanten uit, waardoor je diverse spiergroepen gebruikt om te balanceren.
Bij vibratie trilt de plaat, dit kan in verschillende standen zijn. Deze trillingen bevorderen de bloedsomloop, de opbouw van de botmassa, het gebruik van je spieren alsook evenwichtstraining.

Sommige trilplaten kennen uitsluitend een oscillatiefunctie of vibratiefunctie, waar anderen gecombineerd zijn.

Afvallen met de trilplaat

Hoe kun je afvallen met een trilplaat?
We leggen het graag uit. Doordat de vibratie door je hele lichaam trekt wordt je bloeddoorstroming extra gestimuleerd. Dit heeft effect op je stofwisseling en vetverbranding, die hierdoor versnelt. Ook je huid wordt mooier dankzij een betere doorbloeding. Cellulitis vermindert zichtbaar, want ook daar raakt de huid beter doorbloedt. Dagelijks gebruik helpt je met afvallen, maar natuurlijk moet je ook je calorie-inname verminderen!

Fitness met de trilplaat

Wil jij actief aan de slag op de trilplaat? Dat kan. De intensiteit van gebruik bepaal je zelf. Je kunt er gewoon stil opstaan, dan doet ie al zijn werk, maar je kunt ook diverse fitness oefeningen erop doen. Populaire oefeningen zoals push-ups, squats en de plank. Daarnaast zijn er trilplaten verkrijgbaar met diverse accessoires zoals een afneembare stoel, handgrepen en trainingselastiek. Ook hiermee kun je diverse oefeningen uitvoeren.

Wat is de beste trilplaat?

De keuze is aanzienlijk groot. Om het jou gemakkelijker te maken hebben wij een top 3 van de beste trilplaat gemaakt. Ontdek wat de beste keuze is aan de hand van ervaringen en prijs/kwaliteitverhoudingen.

Nota bene: Eigenlijk vinden de we de nummer 1 en nummer 2 een even goede koop (de beste kopen) en ook nummer 3 doet nauwelijks onder. De Fitness Body 360 plaatsen we op de eerste positie door de zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding, de nummer 2 in deze lijst is qua prestaties en compleetheid absoluut de beste in zijn soort, maar wel iets duurder. De nummer 3 is vergelijkbaar met nummer 2, maar nog wat duurder.

1. Fitness Body 360

Op de eerste plaats treffen we de Fitness Body Trilplaat 360. Dit trilapparaat doet wat je ervan mag verwachten. Hij kent een krachtige vibratie in meerdere standen, waarbij het gehele lichaam wordt getraind. Natuurlijk kun je met de Fitness Body 360 ook zelf fitness oefeningen uitvoeren. Hij is compact behuisd en gemakkelijk op te bergen.

Ervaringen van anderen leren ons dat dit trilapparaat aan de verwachting voldoet. Positief is dat men verschil merkt in lichamelijke stijfheid, zich flexibeler voelt, het gevoel heeft getraind te hebben. De prijs/ kwaliteitsverhouding is top vinden ook anderen. Een goede koop voor een prettig bedrag.

Bekijk de Fitness Body Trilplaat >>

2. Tunturi Cardio Fit V20

Op de tweede,plaats treffen we de Tunturi Cardio Fit v20 Trilplaat. Deze is flink uitgebreid met handige accessoires, zodat je een totale workout kunt houden met de trilplaat. Hij kent zowel een oscillatie als vibratiefunctie. Daarnaast heeft hij een afneembare stoel, hiermee kun je jouw workout compleet maken!

De Tunturi Cardio Fit v20 is een stuk duurder dan onze nummer 1, maar dan krijg je ook wat! Deze plaat is de beste keus in zijn soort. De complete set bevat een afneembare stoel met handgrepen, een afstandsbediening, een trilplaat met 30 standen en 2 resistance banden met handgreep. Een zeer complete set en must have voor de serieuze beoefenaar.

Wat zijn de ervaringen van anderen met de Tunturi Cardio Fit v20? Na enkele weken merkten diverse gebruikers gewichtsverlies, alleen al door de trilfunctie te gebruiken. Dit apparaat is aan te merken als een mooi alternatief voor de sportschool indien je hem voor je workout gebruikt.

Bekijk de Tunturi Cardio Fit V20 Trilplaat >>

3. Sportstech Germany 4D

Op een goede derde plek treffen we de Sportstech Germany – 4D-trilplaat VP400. Net als de nummer 2 met zowel een vibratiefunctie als oscillatie (schommelbeweging). Wat dit apparaat zo ontzettend prettig maakt is dat hij 4D is, dat wil zeggen: hij kent aan de zijkanten een gebogen ontwerp. Hierdoor sta je extra stevig en comfortabel, zowel tijdens vibratie als tijdens oscillatie.

Hij kent vele programma’s en standen, een afstandsbediening, bluetooth en je krijgt er een trainingsvideo bij, zodat je direct aan de slag kunt!

Ervaringen van anderen laten zien dat dit een krachtig apparaat is, sommige vinden ‘m aan de zware kant, maar hij biedt de ervaring die sporten ook biedt. Een zeer fijn, modern en zeer degelijk apparaat.

Bekijk de Sportstech Germany 4D Trilplaat >>

De beste trilplaat voor jou?

Drie toppers en alle drie net wat anders. Ga jij voor goed, eenvoudig en low budget? Dan is onze nummer 1 jouw beste keuze. Wil je graag workouts houden met alles erop en eraan? Kies dan voor de nummer 2. En nummer 3 is gewoon lekker krachtig, luxe en comfortabel. Succes met jouw keuze!

Meer beste keus artikelen