Buikvet weg trainen

wegtrainen buikvet

Last van buikvet? Weg trainen kan met inzet en verschillende praktische oefeningen. Zo raak je jouw buikje en ook overgewicht kwijt.

Gooi vandaag nog het roer om en ga aan de slag met een fitter leven. Want voor het wegtrainen van vet en dus ook buikvet is zeer waarschijnlijk wel een verandering in je levensstijl nodig.
Het goede nieuws: Je voelt je werkelijk direct beter en je kunt vandaag nog beginnen!
Welke oefeningen niet mogen ontbreken om (buik)vet te verbranden, lees je in dit artikel.

Buikvet is het moeilijkst om weg te krijgen

Gezond eten en regelmatig sporten: je ziet je lichaam veranderen. Toch blijft buikvet het langst aanwezig. Dat komt omdat je lichaam zuinig is op buikvet: het is een voorraad voor een periode dat je voedsel tekort komt. Dit verklaart waarom buikvet moeilijk weg te krijgen is.
Toch is het niet onmogelijk: met een goede combinatie van een dieet en oefeningen krijg je dat laatste beetje buikvet weg.

De beste oefeningen om buikvet te verbranden

Laten we duidelijk zijn: plaatselijk buikvet wegtrainen is niet mogelijk. Dit kan alleen door goed op je voedingspatroon te letten. Met buikspieroefeningen train je de buikspieren, waardoor je buik er strakker uitziet. Wil je weten of je trainingen effect hebben? Laat regelmatig je vetpercentage meten. Hieronder 5 oefeningen die je helpen met het wegtrainen van buikvet.

Belangrijk om te weten: Als je je buikvet wilt wegtrainen is er geen quick fix; je zult serieus aan de slag moeten met zowel voeding en training.

Hoge intensiteit intervaltrainingen

De beste manier om buikvet weg te trainen zijn hoge intensiteit intervaltrainingen. Deze korte trainingen van 15 tot 20 minuten zijn zeer effectief. Je wisselt oefeningen met een hoge intensiteit af met lage intensiteit- oefeningen. Dit kan tijdens het hardlopen, zwemmen of fietsen.

Neem bijvoorbeeld gedurende 2 minuten een flinke sprint en wissel dit af met 2 – 3 minuten wandelen. Deze afwisselende training hou je gedurende 15 tot 20 minuten vol.

Krachttraining (gewichtheffen)

Spieren verbranden energie. Hierbij geldt: hoe meer spiermassa, hoe meer vetverbranding. Met krachttraining bouw je spiermassa op. Bovendien train je door gewichtheffen ook nog eens de buikspieren, waardoor deze strakker aanvoelen.

Cardio oefeningen

Met cardio oefeningen train je gedurende een langere periode tegen een lage tot matige intensiteit. Denk hierbij aan fietsen, mountainbiken, touwtje springen, stevig doorwandelen of hardlopen. Het doel van cardio is om de hartslag niet al te hoog te laten komen. Hierdoor gaat je lichaam vet verbranden: dat is precies wat jij wil.

De kettlebell swing

Wil je snel vet verbranden, een conditie opbouwen en sterker worden, doe dan de kettlebell swing. Hiermee zet je verschillende spiergroepen in. Gebruik hier een kettlebell voor, die je met twee handen vasthoudt. Plaats je voeten recht onder je schouders, zak door de knieën met de borst vooruit (holle rug). Swing vanuit de heupen de kettlebell omhoog en zak opnieuw door de knieën.

Squad

Met de squad training pak je buik, billen en benen aan. Met deze oefening lijkt het alsof je gaat zitten, waarbij je de rug recht houdt en de heupen naar achteren duwt. Het is belangrijk om de knieën tijdens het zakken iets naar buiten te duwen.

Helpen buikspieroefeningen?

Vroeger werden buikspieroefeningen geadviseerd: hiermee zou je buikvet weg trainen. Dit is inmiddels een achterhaald idee. Natuurlijk is het leuk om je buikspieren te kunnen zien. En om die reden is het prima om ze te afzonderlijk trainen, maar je buikvet verdwijnt er niet mee. Ga dus voor een combo van bovenstaande oefeningen en de nodige buikspieroefeningen.


Auteur: Bianca Walraven


Relevante artikelen: