Visolie en afvallen

Met visolie afvallen, het werkt. Omega-3 helpt namelijk met afvallen zonder dieet. Het enige dat je moet doen is iets meer bewegen. Visolie is de ideale ondersteuning voor mensen met overgewicht of obesitas.

De positieve effecten van omega-3 visolie

visolie en afvallen

Visolie staat ook wel bekend als omega-3.
Dit is een groep van meervoudig onverzadigde vetzuren. Ze beschermen het lichaam vooral tegen hart- en vaatziekten. Omega-3 vetzuren passen dan ook binnen een gezonde levensstijl.

Dit zijn de positieve effecten van visolie:

– Vermindert de kans op hart- en vaatziekten
– Verlaagt de bloeddruk
– Helpt mogelijk bij gedragsstoornissen, dementie en depressies
– Bevordert de verbranding van lichaamsvet
– Verhoogt het energieverbruik van het lichaam

Met visolie afvallen

Kan je met alleen visolie afvallen? Onderzoek wijst uit van wel. Australische wetenschappers hebben namelijk ontdekt dat visoliecapsules de effectiviteit van oefenprogramma’s verbeteren. Het is dus wel de bedoeling dat je visolie in combinatie met meer beweging gebruikt.

De onderzoekers lieten deelnemers 3x per week gedurende 45 minuten lopen. Niet slenteren maar stevig doorlopen, waarbij de hartslag verhoogt. Deelnemers die tijdens het onderzoek omega-3 rijke visolie innamen lieten een vermindering van het percentage lichaamsvet zien.

Visolie verhoogt de vetoxidatie tijdens inspanning

Dit is het proces waarbij vet wordt afgebroken. De combinatie visolie en beweging is dat ook een zeer goede methode van vetverbranding en gewichtsverlies.

Visolie en afslanktabletten

Vanwege de positieve eigenschappen wordt visolie steeds vaker aan afslanktabletten toegevoegd. Het is belangrijk om te weten dat afslanktabletten of afslankpillen nog meer toevoegingen bevatten. Het gaat een hulpstoffen zoals cafeïne, appelazijn of citrosan. Ook linolzuur, cellulose of stoffen die invloed hebben op het hormonale systeem kom je in afslankpillen tegen.

Het is niet aangetoond of afslankpillen voldoende werken. Wél is duidelijk dat visolie de vetverbranding stimuleert. Toch mag je dit niet als wondermiddel zien:

Meer bewegen en minder eten is de beste methode om af te vallen. Visolie zorgt voor de nodige ondersteuning

Omega-3 vetzuren in voeding

Je vindt omega-3 vetzuren vooral in vis, schaal- en schelpdieren en plantaardige oliën. Uit vis en schaal- en schelpdieren haal je de vetzuren EPA en DHA. Dit vind je ook terug in eieren, sommige vleessoorten en een aantal margarines.

Deze vetzuren verminderen het risico op hartziekten en verlagen de bloeddruk.
Alfa-linoleenzuur (ALA) is terug te vinden in plantaardige oliën.

Dit zit er in visolie capsules

Visolie capsules bevatten de vetzuren EPA en DHA. Deze capsules zijn ideaal voor mensen die geen vis of schaal- en schelpdieren eten. Visolie bevat doorgaans de volgende stoffen:

  • Visolie
  • Gelatine (bindmiddel uit slachtafval)
  • Bevochtigingsmiddelen (vaak glycerol en sorbitol)
  • Antioxidant

Een verpakking bevat 30 tot 100 capsules. de aanbevolen dagdosering bedraagt 1 tot 2 capsules. Lees voor gebruik de aanwijzing op de verpakking of in de bijsluiter. Hierop staat ook de juiste dagelijkse dosering vermeld.
Nuttig je naast visolie capsules ook vis of schaal- en schelpdieren? Let op met overdosering. Mogelijk verhoogt een teveel aan omega-3 vetzuren het cholesterolgehalte. Hier is nog onvoldoende onderzoek naar gedaan.

Het gebruik van visolie capsules kent (bijna) geen bijwerkingen. In zeldzame gevallen treedt er overgevoeligheid voor een of meerdere bestanddelen op. Visolie mag tegelijkertijd met andere middelen worden gebruik. Er is geen bezwaar om visoliecapsules tijdens de zwangerschap in te nemen. Wel is het belangrijk om te weten dat afvallen tijdens de zwangerschap niet verstandig is.

Visoliecapsules openmaken, kan dat?

Visolie en afvallen werkt, maar wat wanneer je visoliecapsules niet krijgt doorgeslikt? Deze capsules zijn namelijk tamelijk groot. Veel mensen hebben moeite om deze capsules in te nemen.

Visoliecapsules openmaken is geen probleem, meng de inhoud door yoghurt of iets anders. Doe visolie nooit in hete dranken of hete soep: hiervan oxideren de vetzuren. Neem visolie bij voorkeur voor de maaltijd in.
Blijvend afvallen met visolie? Pas het voedingspatroon aan en blijf voldoende bewegen!


Auteur: Bianca Walraven


Gerelateerde artikelen: