Top 3 beste eiwitshakes

beste eiwitshakes

Eiwitshakes zijn uitermate populair en worden vooral gebruikt door sporters of mensen op dieet. Je kunt eiwitshakes maken als ontbijt, of zelfs als vervanger voor de 3 dagelijkse maaltijden.

In dit artikel nemen wij met je door wat de beste eiwitshakes zijn. Welke eiwitshake kun je het beste kopen en bestaan er ook nadelen? In dit artikel vertellen wij jou wat je moet weten en vind je onze top 3 van beste eiwitshakes terug!

Eiwitten voor spieropbouw

Eiwitten zijn onmisbaar voor sporters als het gaat om spierherstel en spieropbouw. Je haalt eiwitten onder andere uit voeding als kip, eieren, vlees en zuivelproducten als kwark. Maar zeker bij intensief sporten kan je lichaam wel wat extra’s gebruiken en eiwitshakes zijn daar uitermate geschikt voor. Het is een ideale en tevens makkelijk te gebruiken toevoeging op je voeding.

Eiwitshakes om mee af te vallen

Ook worden eiwitshakes gebruikt om mee af te vallen. Dus dan luidt de vraag: Hoe kun je hierdoor afvallen? Eiwitshakes kun je in sommige gevallen gebruiken als maaltijdvervanger. Dankzij het hoge eiwitgehalte zal je een verzadigd gevoel krijgen, waardoor je minder trek krijgt in tussendoortjes. Daarnaast is eiwit zoals gezegd belangrijk voor spieropbouw en instandhouding van spieren. Sommige shakes zijn hierdoor ideaal om mee af te vallen; je verliest gewicht, terwijl voldoende eiwit ervoor zorgt dat je spieren intact blijven.

Bij gebruik van eiwitshakes als maaltijdvervanger is het belangrijk dat je kiest voor de juiste soort. De juiste eiwitshake bevat voldoende eiwitten (minimaal 25%), vezels, koolhydraten en vitaminen en mineralen en natuurlijk zo min mogelijk suikers.

Onze beste eiwitshakes top 3

In onze top 3 beste eiwitshakes vind je de allerbeste eiwitshakes terug, waarbij we hebben gelet op het suikergehalte, eiwitpercentage en overige toevoegingen. Wat is voor jou de beste eiwitshake voor na het sporten? Je leest het hier!

1. WHEY PERFECTION – Body en Fit

WHEY PERFECTION van Body en Fit wordt binnen heel Europa onder sporters zeer hoog gewaardeerd en staat daarmee op de eerste plek! Deze eiwitshake is zeer goed uitgebalanceerd en kent naast 22g hoogwaardige Whey eiwitten, 5g BCAA aminozuren per portie. Dit maakt deze eiwitshake tot een hoogwaardig product. Hij is uitermate geschikt voor duur- en krachtsport of intensieve fitness beoefenaars! Hij is niet bestemd om te gebruiken voor dieet, daar hij zeer weinig calorieën kent per portie en dus jouw hongergevoel niet wegneemt.

Over de smaken valt niet te klagen, de nummer 1 op onze lijst kent maar liefst 20 verschillende smaken! Zelfs is er de keuze uit een naturel smaak eiwitshake, voor mensen die niet van ‘smaakjes’ houden.

De ervaringen van anderen zijn vrijwel unaniem positief. WHEY PERFECTION van Body en Fit ontvangt onder andere lovende reviews vanwege het hoge gehalte aan eiwitten en proteïne. Het is gemakkelijk oplosbaar en te gebruiken met water of melk. En niet onbelangrijk; de meeste mensen vinden de vele verrassende, originele smaken verrukkelijk!

Bekijk Whey Perfection van Body en Fit >>

2. Impact Whey Protein – MyProtein

Op een goede tweede positie treffen we Impact Whey Protein, van MyProtein. Wat maakt deze eiwitshake tot zo’n topper? Per portie bestaat de Impact Whey Protein uit maar liefst 25g eiwitten, 4,5g BCAA aminozuren, 3,6g glutamine en kent daarbij zuivere whey proteïne. Dit is opnieuw een zeer goede eiwitshake voor duur- en krachtsporters. Je gebruikt ‘m na het sporten.

Deze eiwitshake kent een zeer uitgebreid scala aan smaken; de meeste uit onze lijst! Ook is er een naturel variant verkrijgbaar. Voor spieropbouw en herstel, maar ook voor sterke botten is dit de perfecte eiwitshake. Let wel; je hongergevoel neemt niet af met deze shake, daar hij zeer weinig calorieën kent.

De Impact Whey Protein eiwitshake ontvangt zoals te verwachten goede reviews en ervaringen. Men is verrast door het hoge aantal smaken, hoewel niet iedere smaak even goed ontvangen wordt. Deze shake doet wat ‘ie moet doen, namelijk voeding bieden aan spieren en botten. Zorg dat je lang genoeg mengt, want sommigen klagen over onoplosbare klontjes.

Bekijk de Whey Protein van MyProtein >>

3. LOW CALORIE MEAL van Body en Fit

De LOW CALORIE MEAL van Body en Fit is een maaltijd- / eiwitshake met een ruim percentage eiwitten. Hierdoor is hij voor zowel sporters geschikt als voor dieet volgers. In 2016 is hij zelfs door de Consumentenbond als beste beoordeeld. Dit is dus een zeer complete maaltijd, met een ruime hoeveelheid eiwitten. Het gebruik van deze maaltijdshake leidt echt tot gewichtsverlies en voorkomt een hongerig gevoel.

Onze nummer 3 kent een goede verhouding van essentiële ingrediënten. Zo is er in deze eiwitshake maar liefst 36% eiwit (verkregen uit o.a. zuivel) verwerkt! Daarnaast is de shake zeer compleet door de toevoeging van vitaminen en mineralen. Per shake tref je 30% van de dagelijkse behoefte van A t/m Z en mineralen. De shakes zijn in 6 smaken verkrijgbaar.

Wat zijn ervaringen van anderen bij de LOW CALORIE MEAL van Body en Fit? Men is erg te spreken over de aantrekkelijke prijs en de goede kwaliteit. De porties vullen écht en menig gebruiker is al vele kilo’s verloren in relatief korte tijd. Je mengt deze poeder het makkelijkst door wat lauw water te gebruiken in plaats van ijskoud water!

Bekijk de Low Calorie Meal >>

Wat is jouw beste eiwitshake?

Sporten en afvallen gaan vaak hand in hand. Ben jij niet alleen aan het sporten voor je conditie, maar ook om af te vallen? In dat geval is onze nummer 3 jouw beste eiwitshake. Hij geeft je ruim voldoende eiwitten, maar ook voeding. Ben jij een duur- of krachtsporter? Jouw spieren en botten onderhoud je optimaal bij onze nummer 1 en 2!