Buikvet weg met citroen

Buikvet weg met citroen: het kan echt. Door citroen op verschillende manieren in te zetten in de strijd tegen kilo’s zul je sneller afvallen. Het leuke is dat je het vetverbrandende citroendrankje helemaal zelf maakt. Benieuwd hoe dit moet en of dit ook voor jou werkt? Lees snel verder.

Afvallen met citroensap

buikvet weg met citroen

Afvallen met citroensap is vooral in Amerika een grote hype. Hoe werkt dit?
Je drinkt dagelijks water met citroen of een speciaal citroenmengsel. In het laatste geval gaat het om een drankje met extra voedingsstoffen.
Let op: Wie het citroendieet als crashdieet gebruikt zal hier slechts kortdurend effect van zien.
Het is belangrijk om citroensap te combineren met een verantwoord dieet en voldoende beweging: alleen dan pak je het buikvet ook blijvend aan.

Met het ‘citroendieet’ verminder je de calorie inname. Dit zorgt voor vetverbranding en gewichtsverlies. Ten tweede versnelt citroen de stofwisseling. Een snellere stofwisseling is gunstig voor het wegkrijgen van buikvet.

De oorzaak van buikvet ligt veelal in verkeerde voedingsgewoonten, stress en onvoldoende nachtrust. Ook een ziekte of medicijngebruik kan buikvet veroorzaken.

Hoe vaak moet ik citroen drinken?

Citroen staat er bekend om dat het een ontgiftende en vetverbrandende werking heeft. Daarnaast bevatten deze vruchten veel vitamine C, dat het immuunsysteem versterkt. Citroenzuur zou ook nog eens de leverfunctie stimuleren.
Voor een maximaal effect is het aan te raden om dagelijks een aantal glazen citroenwater, citroenmengsel of citroenthee te drinken.

Buikvet weg met citroen: 3 recepten

Pak buikvet aan en drink dagelijks een lekker en gezond citroenmengsel. Dit maak je eenvoudig zelf. Handig, want dit bespaart op de kosten.
Bekijk een van onderstaande recepten en ga direct aan de slag.
Tip: wissel regelmatig met deze recepten af. Zo hoef je niet elke dag hetzelfde te drinken en blijft het dieet leuk.

Citroenwater maken

Dit is het meest eenvoudige recept en past binnen de basic citroenkuur.
Neem 1,5 liter water en 3 – 5 citroenen. Heb je geen verse citroenen in huis, neem dan 2 – 3 eetlepels citroensap.
Pers de citroenen tot citroensap en meng dit met het water of mix het kant en klare citroensap door het water. Bewaar het citroenwater afgesloten in de koeling.

Deze manier van citroen toevoegen aan je dagelijkse dieet is prettig en makkelijk gedurende langere tijd vol te houden. Nuttig een paar glazen citroenwater per dag en je lichaam ervaart de positieve werking van citroen. Combineer het met een gezond voedingspatroon en beweging en het helpt je bij het afvallen.

Citroenthee zelf maken

Citroenthee heeft hetzelfde effect als citroenwater. Bovendien is citroenthee ook nog eens lekker: het zit vol goede ingrediënten en helpt bij het verbranden van buikvet.
Breng 1,5 liter water aan de kook en snijd een citroen in dunne schijfjes. Doe de citroenschijfjes samen met wat citroentijm of citroengras in een theepot. Giet hier het gekookt water overheen. Laat de thee 10 – 15 minuten trekken. Met wat honing breng je de thee op smaak.

Verwacht niet dat je snel veel zult afvallen door het drinken van citroenwater of citroenthee alleen. Zie dit meer als een goede en gezonde toevoeging aan je voedingspatroon in de strijd tegen kilo’s.

Citroendieet; citroenmengsel met kruiden en ahorn

Voor dit recept heb je ahornstroop nodig, verkrijgbaar bij de apotheek of betere drogist. Je hebt ook cayennepeper, citroensap, kruidenthee en multivitaminen (tablet of bruistabletten) nodig.

Neem 1,5 liter water en meng dit met twee eetlepels citroensap en wat ahornstroop.
Voeg hier de kruidenthee en cayennepeper aan toe. Bewaar dit mengsel in de koeling. Telkens wanneer je dit citroenmengsel met ahorn drinkt, voeg je er vooraf wat multivitaminen aan toe. Zorg voor de juiste dosering: op de verpakking staat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Dit citroenmengsel is geschikt in combinatie met een caloriearm dieet. Het is belangrijk om een streng citroendieet niet langer dan 5 – 7 dagen vol te houden. Dankzij het citroenmengsel met multivitaminen krijg je tijdens het strenge dieet toch nog wat aan vitaminen en voedingsstoffen binnen.

Deze kuur wordt vaak aangeboden als crashdieet waarbij het de bedoeling is dat bovenstaand mengsel het enige is wat je tot je neemt gedurende maximaal een week. Je valt af doordat je te weinig eet, maar naast vet wordt ook spiermassa afgebroken.
Zodra je weer normaal eet zul je gewoon weer aankomen, al is de kans groot dat je toch een paar kilo bent kwijtgeraakt. Het is echter zeer de vraag of die kilo’s ook wegblijven.

Een dergelijk dieet is een flinke belasting voor je lichaam. Wij zouden eerder aanraden het citroenmengsel af en toe te gebruiken naast je normale voeding.

Verse citroenen

Ben je niet zo van de citroendrankjes of citroenthee, dan kun je verse citroenen aan de maaltijd toevoegen. We weten nu dat citroenen bijdragen aan de vetverbranding, dus is het een goed idee om de dagelijkse gerechten wat op te leuken met citroen.

Kies voor een calorie beperkt en gezond dieet. Meng schijfjes of blokjes citroen door de salade of serveer dit bij vlees of vis. Ook een pastagerecht met zalm en citroen is een goed idee. Kijk ook eens naar gezonde en lekkere nagerechten met citroen, uiteraard met zo min mogelijk vet en calorieën.

Tot slot, over buikvet, citroenen en diëten

Buikvet is langzaam gekomen en buikvet gaat ook langzaam weg

Dat is de waarheid. Een crashdieet kan zorgen voor korte termijn resultaten; je zult wat kilo’s kwijtraken. Maar dat komt meestal gewoon door de extreme vorm van te weinig eten. Dat is vaak niet goed voor het lichaam, al betekent het niet dat ieder dieet per definitie schadelijk is. Probleem is dat de kilo’s ook weer terugkomen.

Want het perfecte dieet is nog steeds niet uitgevonden toch? Eentje die echt blijvend werkt…?

Er zijn heel veel producten die bijdragen aan een gezonde levensstijl en ook helpen bij het afvallen. Citroen is daar één van. Voeg zulke producten toe aan je dieet en help daarmee je lichaam een handje.

Blijvend afvallen is alleen mogelijk als jij bereid bent een verandering in gang te zetten. Niets extreems, maar simpelweg een switch naar een fittere manier van leven. Bonus: Je voelt je direct lekkerder.


Auteur: Bianca Walraven


Relevante artikelen