De beste oordopjes om mee te slapen

’s Nachts wakker liggen vanwege geluidshinder kan leiden tot stress, slapeloosheid en kan je tot wanhoop drijven. Afhankelijk van het geluidsniveau en toonhoogten kunnen oordopjes gelukkig een aanzienlijke hoeveelheid geluid dempen.
In dit artikel nemen we met je door wat de beste oordopjes voor slapen zijn. Wat maakt het ene oordopje beter dan het andere? Waar let je op? Je vindt de antwoorden hier en wij tonen jou de top 3 beste oordopjes voor het slapen!

Slecht slapen door geluidsoverlast

beste oordopjes slapen

Lig jij ’s nachts wel eens wakker door een snurkende partner? Op zulke momenten zit er soms weinig anders op dan in een ander vertrek te slapen. Een goed alternatief is het om oordopjes te kopen. Want niet alleen je partner, maar ook de TV geluiden van buren, of verkeersgeluiden kunnen voor geluidsoverlast zorgen. Slecht voor je gezondheid en het wekt slapeloosheid in de hand.

We voelen ons machteloos tegenover geluiden die anderen veroorzaken en dat is nu precies wat die stress veroorzaakt. Je weet dat je de volgende ochtend vroeg op moet, wat nog meer stress geeft. Tijd dus om je te verdiepen in goede oordopjes.

Hoe kunnen oordopjes helpen tegen hinderlijke geluiden?

Oordopjes zijn er in verschillende soorten en materialen. Allen vullen zij de directe gehooringang op, waardoor geluid zoveel mogelijk gereduceerd wordt. Soms echter vallen oordopjes ’s nachts uit, of zitten zij toch niet zo lekker als je eerst dacht. Bij sommige oordopjes kun je zelfs bij langdurig gebruik jeuk of eczeem in je gehooringang krijgen. Het is dus belangrijk om te weten wat de beste oordopjes zijn, voordat je zomaar oordopjes gaat kopen.

Top 3 beste oordopjes

In onze top 3 beste oordopjes tref je uitstekende oordopjes die je veelvuldig kunt gebruiken. Zij zitten lekker gedurende de hele nacht en deze oordopjes laten het minste geluid door! De meeste oordopjes kun je kopen per doosje rond 10 euro. Laten we snel kijken welke voor jou het meest geschikt zijn, je leest het hieronder in de top 3!

1. Siliconen Oordoppen van Numsy

De Siliconen oordoppen van het merk Numsy zijn werkelijk multifunctioneel te noemen. Ja, het zijn oordoppen voor het slapen, maar zijdelings zijn zij ook nog eens geschikt als herriestopper voor vele andere doeleinden. Bij klussen bijvoorbeeld, of tijdens festivals en concerten. Ze kunnen zelfs tijdens zwemmen gebruikt worden. Dat wil natuurlijk wel iets zeggen. Deze siliconen oordoppen behoren met recht op de nummer 1 positie van deze lijst.

In tegenstelling tot een hoop andere oordopjes zijn de siliconen oordoppen van Numsy wasbaar en herbruikbaar. Ideaal! Maar dat is nog eens niet alles, deze oordoppen bieden je nog veel meer voordeel. Zo ervaar je geen druk in je oor na het inbrengen, er blijven geen restjes wax achter in je oor en ook worden zij niet hard op den duur.

Ervaringen van anderen zijn uitermate positief met deze siliconen oordopjes. Zo blijven zij de hele nacht in je oor zitten, hoe je ook ligt. Bij de meeste gebruikers doen zij geen pijn en passen ze zelfs in kleine gehooringangen.

Bekijk de Siliconen oordopjes van Numsy >>

2. Get Plugged Sleep Oordoppen

Onze nummer 2 uit de lijst van beste oordopjes zijn de Get Plugged Sleep Plugs Oordoppen. Dit zijn ultra zachte foam oordopjes, die je eerst even moet kneden alvorens je ze kunt inbrengen in je gehooringang. De prijs/ kwaliteitsverhouding is meer dan prima bij deze oordopjes!

Deze oordopjes zijn echt geschikt voor het slapen en niet zozeer voor allerlei overige geluidsdempingen. Dankzij de uitsparing aan het einde vallen deze oordopjes minder snel uit je oor tijdens het slapen.

De Get Plugged oordopjes kennen mooie reviews! Ervaringen van anderen zijn voornamelijk positief. Men ervaart dat de oordopjes zachter en daardoor prettiger zijn dan andere oordoppen. Ook vallen zij niet snel uit tijdens het slapen en leveren ze geen pijn op.

Bekijk de Get Plugged Sleep Oordoppen >>

3. Bendie Sleepwell Plus Siliconen Oordoppen

De siliconen anti snurk oordoppen van Bendie Sleepwell vind je terug op een goede derde plaats. Het zijn heerlijke oordopjes, die zelf te vormen zijn en die van een zachter materiaal gemaakt zijn dan de Premium Bendie Sleepwell. Je kunt ze ook als herriestopper gebruiken op de motor bijvoorbeeld, of tijdens feesten en concerten. Daarnaast zijn ze ook in het zwembad te gebruiken.

Dankzij de prettige kneedbare mogelijkheden kun je deze oordoppen zeer eenvoudig kneden en in de gehooringang inbrengen. Doordat ze zacht zijn en niet uitsteken merk je nauwelijks dat je ze in hebt tijdens je slaap. Ook fijn: je kunt deze oordopjes na gebruik gewoon afspoelen met water.

Wat zijn ervaringen van anderen met deze siliconen oordopjes? Gebruikers zijn het er over eens dat ze prima zitten, zacht zijn, snurkgeluiden minimaliseren en simpelweg handig in gebruik zijn. Een prima koop!

Bekijk de Bendie Sleepwell Plus Oordoppen >>

Welke oordopjes zijn voor jou de beste?

Misschien weet je het al na het lezen van onze top 3 ‘beste oordopjes voor slapen’. Twijfel je nog welke oordopjes je het beste kunt kopen, laat je beslissing dan afhangen van regelmaat van gebruik. Ga je ze dagelijks gebruiken? Dan behoren siliconen oordopjes tot jouw favorieten. Ze zijn immers schoon te maken, maar wel ietsje duurder in aanschaf. Gebruik je oordopjes incidenteel, dan zijn foam oordopjes top. Ze kosten de helft minder en stoppen geluid eveneens prima!