Welke is de beste multivitamine voor vrouwen?

beste multivitamine vrouw

Multivitamine voor de vrouw zijn in het algemeen bedoeld voor vrouwen van pakweg 18 tot 50 jaar. Multivitamine vormen -naast voeding- een belangrijke ondersteuning van je weerstand en kunnen je helpen bij vermoeidheid.

Kom jij niet toe aan je dagelijks portie groenten en fruit? Het is dan verstandig, vooral tijdens de wintermaanden, je lichaam extra ondersteuning te bieden in de vorm van multivitaminen A-Z en mineralen, oftewel voedingssupplementen. Nu zijn er veel verschillende soorten, ook speciaal voor vrouwen, te koop. Maar welke is voor jou de beste keus? Je leest het hier!

Vermijd vitaminegebrek

Multivitaminen zorgen ervoor dat je geen vitamine tekorten oploopt en uiteindelijk vitaminegebrek krijgt. Tekorten aan bepaalde vitaminen en mineralen kunnen zorgwekkende gevolgen krijgen; zowel mentaal als fysiek. Je kunt dit voorkomen door multivitamines aan je voeding toe te voegen. Het is daarbij wel van belang dat je je altijd aan de geadviseerde dosering houdt. Je kunt namelijk ook een teveel aan bepaalde vitaminen binnenkrijgen, wat eveneens schadelijk kan zijn en tot vergiftiging kan leiden (zoals in het geval van vitamine A).

Wat zijn de beste multivitaminen voor de vrouw?

Allereerst, multivitaminen zijn verkrijgbaar in tabletvorm, capsules, kauwtabletten of gummies, in bruistabletten en zelfs in poedervorm. Aan de hand van de substantie valt niet te stellen welke multivitamine voor vrouwen de beste zijn. Bij de beste multivitamine het gaat om de accuraatheid van de aangegeven dosering, maar ook om de gehaltes van vitaminen en mineralen. Daarnaast zijn er specifieke multivitamine die je kunt kopen als je zwanger bent, borstvoeding geeft of 50+ / 60+ / of 70+ bent.

Zwanger, of 50+?

Er zijn speciaal samengestelde 50+ multivitaminen voor de vrouw in de overgang. De samenstelling van deze multivitaminen richt zich vaker op hormonale omstandigheden, en bieden extra ondersteuning voor sterkere botten en tegen haaruitval. Ben jij in de overgang? Oriënteer je dan op deze specifieke 50+ multivitaminen.

Ook voor zwangere vrouwen zijn specifieke vitamines en mineralen verkrijgbaar. Meestal volstaat het om extra vitamine D en foliumzuur te slikken. Bespreek met je huisarts of verloskundige welke vitaminen en mineralen jij als zwangere vrouw extra nodig hebt. Natuurlijk kun je ook bespreken welke multivitamine je het beste kunt slikken bij borstvoeding. Ook dan heeft je lichaam al snel extra energie en calcium nodig.

Binnen dit artikel nemen wij de beste multivitamine voor de vrouw in het algemeen met je door.

Top 3 beste multivitamine voor de vrouw

Wil jij weten welke multivitamine je het beste kunt kopen? In onze top 3 beste multivitamine voor de vrouw selecteerden wij multivitamines die het beste aangeschreven staan en je net even dat extraatje bieden. Je vindt hieronder de top 3!

1. Davitamon Compleet Vrouw

Davitamon multivitamine compleet voor de vrouw, prijkt in onze top 3 op de eerste plek. Als gerenommeerd merk vind je Davitamon overigens wel vaker terug in toplijsten. De serie ‘compleet vrouw’ is ook daadwerkelijk zeer compleet. Naast de complete multivitaminen A-Z en mineralen biedt ‘Davitamon Compleet vrouw’ nog meer, en wel het natuurlijke extract ‘Vitex agnus castus’. Dit biedt vrouwen ondersteuning bij de maandelijks cyclus en het in balans houden van de hormonale huishouding.

Je kunt optioneel 1 tot 2 tabletten per dag nemen en dát is prettig. Heb jij het idee dat een halve dosering voor jou volstaat? Dan neem je 1 tablet. Heb je anderzijds het idee dat je echt even wat meer vitaminen en mineralen nodig hebt, dan kun je 2 tabletten per dag nemen – zonder dat je dus de dosering hiermee overschrijdt.

Davitamon staat er overigens om bekend daadwerkelijk de juiste gehaltes aan vitaminen en mineralen te verwerken in hun voedingssupplementen die aangegeven staan op de verpakking.

Bekijk Davitamon Compleet Vrouw >>

2. Lucovitaal Multi+ Compleet Vrouw

Op een goede tweede plaats vind je bij ons Lucovitaal Multi+ Compleet Vrouw terug. Dit product is door de consument verkozen tot ‘gekozen product van het jaar 2020′. Doordat dit product zo vaak is aangemerkt in reviews als favoriet, mocht hij niet ontbreken in deze ’top 3 beste multivitaminen voor vrouwen’.

De multivitaminen van Lucovitaal zijn compleet uitgebalanceerd voor de vrouw, en bevatten een hoge dosering A-Z vitaminen en mineralen. Zink springt er hierbij uit, evenals foliumzuur, ijzer en calcium. Deze multivitaminen dragen bij aan een goede vitaliteit en gezondheid, evenals ondersteuning aan de hormonale huishouding. Je neemt eenmaal daags een tablet tijdens je maaltijd.

Bekijk Lucovitaal Multi+ Compleet Vrouw >>

3. Sustained Release Multi Women

Op de derde plek tref je SUSTAINED RELEASE MULTI WOMEN van Body en fit. Dit zijn vegetarische multivitamines voor de vrouw, met bijzondere plantaardige toevoegingen. Body en fit is dé specialist op gebied van sportvoeding en supplementen. Voor de actieve vrouw die midden in het leven staat zijn dit zeer fijne multivitaminen. Ze zijn ‘sustained released’, wat inhoud dat zij een geleidelijke afgifte bieden. Je lichaam ontvangt dus dagelijks, gedurende een langere tijd, afgifte van vitaminen en mineralen.

In de samenstelling van de capsules vind je o.a. groene thee-, olijfblad- en artisjokextract terug! Maar ook het belangrijke zink, vitamine D en foliumzuur. Je neemt 2 maal daags een capsule.

Bekijk Sustained Release Multi Women >>

Wat zijn voor jou als vrouw de beste multivitamine?

Ga je voor absoluut vegetarisch, dan is de nummer 3 een ideale multivitamine. Wil je kunnen combineren tussen 1 a 2 tabletten per dag, dan kies je voor Davitamon: onze nummer 1 uit de lijst! Of wordt het de hoge dosering multivitamine voor vrouwen van ‘gekozen product van het jaar 2020’, Lucovitaal? Aan jou de keuze, wat ons betreft zijn dit alle 3 topproducten!

Meer beste keus artikelen: