Welke yogamat is de beste?

beste yoga mat

Yoga is hartstikke populair. Je kunt het thuis doen, of je doet het in groepsverband. Een prettige, goede en veilige yoga mat is hiervoor onmisbaar.

Yoga oefeningen zijn een weldaad voor je lichamelijk. Je ontwikkelt lenigheid en versterkt zowel balans als flexibiliteit. Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent. Specifieke yoga kleding helpt je hierbij, alsook het gebruik van een goede yoga mat. In dit artikel nemen we de beste yoga matten met je door. Want er is wel degelijk verschil tussen de ene en de andere mat.

Over de oorsprong van yoga

Allereerst een kleine introductie. Yoga is ongeveer 5 eeuwen voor Christus ontstaan in India en stamt af van het Hindoeïsme. Yoga bestaat niet slechts uit het oefenen en uitvoeren van poses. Integendeel; van oorsprong is yoga is een levenswijze. Een levenswijze waarin richtlijnen voor het leven, in verbinding staan met het goddelijke en lichamelijke houdingen met elkaar samenkomen.

Sinds de vorige eeuw veroverde yoga in de jaren 60 de westerse wereld. Hippies trokken naar India en brachten o.a. meditatieve oefeningen mee terug naar Europa. Op festivals, in gymzaaltjes of gewoon thuis werd yoga steeds meer gepraktiseerd. Het beoefenen van yoga is het westen is nooit meer gestopt en is nu zelfs populairder dan ooit.

Waarom yoga zo goed voor je is

Waarom is yoga eigenlijk goed voor je? Wat doet het met je lichaam, welk effect treedt er op? Binnen yoga komen verschillende stromingen voor. In het westen worden meestal oefeningen gehanteerd vanuit verschillende stromingen.

Yoga beoefenen leidt tot minder stress, een betere longfunctie en bloedcirculatie, lenigheid, versterking van spieren, een beter voedingspatroon en algehele lifestyle. Het houdt je in het hier en nu, je voelt je fysiek beter en kent meer innerlijke rust.

Top 3 beste yoga mat

Een goede rubberen yoga mat, met antislip, is noodzakelijk voor het uitvoeren van yoga oefeningen. Je moet het immers veilig kunnen beoefenen, grip hebben en ondersteuning krijgen. In dit artikel nemen we de beste alternatieven met je door. Bekijk onze bevindingen van de top 3 beste yoga matten!

1. Manduka GRP yoga mat

De Manduka GRP Steel Grey yoga mat vind je op de eerste plaats in deze top 3. Deze hoogwaardige mat is gemaakt van natuurrubber wat geïmpregneerd is met houtskool. De koolstof kern absorbeert niet alleen vocht, maar ook bacteriën. Dankzij deze innovatieve dry-grip technology zal de natuurrubber mat nooit vochtig aanvoelen en heb je altijd extra grip.

Manduka levert met de GRP yogamat de meest verfijnde techniek voor een ultra veilig en comfortabele yoga sessie. Hij kent een prima dikte van 6 mm en is daarbij ook nog eens ademend.

De productie van deze yoga mat is ecologisch verantwoord. De gebruikte natuurproducten worden op duurzame wijze geoogst. Vervolgens vindt de fabricage in duurzame Spaanse fabrieken plaats. Onder strenge normen komen er tijdens het productieproces geen giftige stoffen vrij. Manduka staat voor duurzaam. Dat hieraan een hoger prijskaartje hangt dan gemiddeld, is dan weer niet onlogisch.

Bekijk de Manduka Yoga mat >>

2. Swilix yoga mat – incl. draagriem en draagtas

De Swilix yoga mat, onze nummer 2 op de lijst, is een ultra dikke yoga mat van maar liefst 1.1 cm dikte! Hij is extra lang en extra dik. Toch is het een lichtgewicht, gemakkelijk oprolbaar en zo mee te nemen met draagriem. Daarnaast is hij vocht en bacteriën afstotend. En je kunt ‘m gemakkelijk reinigen met water.

De yoga mat van Swilix is gemaakt van PVC. Yoga matten van PVC zijn veruit de meest voorkomende yoga matten. Het materiaal is antislip en stroef, waardoor je niet zult uitglijden. De dikte zorgt ervoor dat je geen last zult hebben van optrekkende kou. Naast yoga kun je ‘m ook gebruiken voor pilates.

De Swilix yoga mat kan rekenen op vele positieve reviews. Ervaringen van anderen vertellen ons dat ie praktisch is, en vooral de dikte wordt als een groot pluspunt ervaren. En je neemt ‘m ook nog eens gemakkelijk mee dankzij de riem en draagtas.

Bekijk de Swilix Yoga mat >>

3. HOLI yoga mat | Premium Organic

Op de derde plaats treffen we de HOLI yoga mat in een prachtige beige/ roze kleur. Deze yoga mat is antibacterieel en vuilafstotend. Verrassend genoeg is hij gemaakt van organic jute. De antislip laag aan de onderkant bestaat uit non-toxic per. Hij is lekker zacht, waardoor hij perfect geschikt is voor yoga en kent een extra lange levensduur dankzij de jute.

Met 5 mm dikte is dit de dunste mat uit onze top 3, het is maar net waar je de voorkeur aan geeft. De zachte jute, met antibacteriële laag en de bijzonder roze gemêleerde teint, maken dit een unieke yoga mat. Overigens is de Holi mat ook in andere kleuren verkrijgbaar.

Wat zeggen anderen over de HOLI Yoga mat? Reviews tonen aan dat de meeste gebruikers de kleur prachtig vinden, en dat hij heerlijk in gebruik is. Lekker lang, zacht en blijft mooi. Een welverdiende derde plaats in onze top drie!

Bekijk de Holi Yoga mat >>

Wat is de beste yoga mat voor jou?

Ga jij voor topkwaliteit, duurzaam en zelfs vochtabsorberend? Onze nummer 1 mag dan veruit de duurste uit deze lijst zijn, hij geldt absoluut als de beste yoga mat. Onze nummer 2 is heerlijk dik en gemakkelijk mee te nemen. De nummer 3 is een echte feel good yoga mat; mooi van kleur en materiaal. Alle drie zijn top aankopen, dus aan jou de keus!

Wellicht ook interessant