Beste spinningfiets

Net zo fit worden als een wielrenner? Misschien is de spinningfiets voor thuis dan wel een ideaal sportapparaat voor jou! Een spinningfiets lijkt op het eerste gezicht misschien op de hometrainer, alleen de verschillen zijn aanzienlijk. In dit artikel nemen wij de beste spinningfietsen voor thuis met je door. Wat kan hij allemaal en waar moet je op letten? Je leest het hier.

Verschil spinningfiets en hometrainer

Waarom zou je een spinningfiets kopen, of juist een hometrainer? Daar waar een hometrainer geschikt is voor beginners en voor gebruikers die langzaam conditie willen opbouwen, is de spinningfiets dat niet. Een spinningfiets gebruik je om zeer intensieve programma’s af te werken, dit kun je zowel zittend als staand doen. De hometrainer is hiervoor ongeschikt. Met de spinningbike kun je jouw topprestaties als wielrenner blijven continueren wanneer jij dat wilt. Je kunt dus zeer hevige trainingen uitvoeren die op een hometrainer onmogelijk zijn.

De constructie van beide apparaten is eveneens anders. De lichaamshouding op de hometrainer is licht naar voren gebogen. Op een spinningfiets leun je dieper naar voren, ter nabootsing van wielrennen. Wielrenners hanteren deze houding om zo min mogelijk luchtweerstand op te bouwen en om zo dus zo snel mogelijk te kunnen racefietsen.

Spinningfiets met scherm en app

Huidige spinningfietsen kennen meestal computers/schermen waarop je jouw prestaties kunt monitoren, zoals de afgelegde afstand, calorieverbruik en snelheid. Het is afhankelijk van het merk en type fiets welke functies een eventuele app biedt, of de computer en of er bluetooth aanwezig is.

Top 3 beste spinningfiets voor thuis

Je treft in onze ‘top 3 beste spinningfiets‘ enkele zeer uiteenlopende fietsen in verschillende prijsklassen. Geschikt voor zowel de pro als voor de beginner. Ontdek de variatie in onze top 3.

1. Keiser M3i Indoor-Cycle

beste spinningfiets

We openen deze top 3 met de absolute crème de la crème onder de spinningfietsen, de Keiser M3i Indoor-Cycle. Dit is een fiets voor professioneel gebruik: je vindt ‘m in sportscholen en onder wielrenners. De Keiser M3i Indoor-Cycle is simpel de beste keus voor thuis en daarom vind je hem hier op de eerst plek terug. Voordelig is hij niet; je bent bijna 3000 euro kwijt, maar dan heb je ook wat! Hij gaat door voor de beste spinningfiets op de markt. De prijs/ kwaliteit is excellent.

De Keiser M3i Indoor-Cycle wordt volledig voor je gepersonaliseerd. Naast alle mogelijkheden die de app je biedt kun je ook nog eens gratis deelnemen aan live trainingen online. Hiermee stap je in de community van Keiser instructors. De Keiser M3i kent daarnaast een magnetische weerstand, zodat er zin min mogelijk geluidsproductie is. Natuurlijk is hij voorzien van bluetooth en biedt hij ondenkbaar veel opties om je prestaties bij te houden en te delen. Technisch is de Keiser M3i Indoor-Cycle eveneens een hoogstand, met anti erosie bescherming bijvoorbeeld en geavanceerde pedalen. Natuurlijk is hij verstelbaar.

Bekijk de Keiser M3i >>

2. VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike

<script type="text/javascript">var bol_sitebar={"id":"bol_1612532994684", "baseUrl":"partner.bol.com","urlPrefix":"https://aai.bol.com/openapi/services/aai/","productId":"productid=9200000103031529","familyId":"","site_id":"1048934","target":true,"rating":true,"price":true,"deliveryDescription":true,"button":false,"link_name":"VirtuFit%20Tour%20Indoor%20Cycle%20Spinbike%20-%20Inclusie...","link_subid":"","background_color":"#FFFFFF","text_color":"#CB0100","link_color":"#0000FF"};</script><script type="text/javascript" src="https://partner.bol.com/promotion/static/js/partnerProductlink.js" id="bol_1612532994684"></script>

Onze nummer 2 uit de lijst is tevens de voordeligste. De VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike is strak van design en biedt een echte racefiets ervaring. Hij is verstelbaar en het stuur is van een prettig foam vervaardigd. Je kunt op het computerscherm tal van punten bijhouden, zoals afstand, snelheid en calorieverbruik. Via een draadloze borstband kun je ook tijdens het spinnen je hartslag volgen op het scherm.

Koop je de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike dan kun je er een DVD met spinninglessen bij bestellen. De VirtuFit Tour kent een traploze weerstand, via een knop verstel je de weerstand hoger of lager.

Ervaringen van anderen zijn positief. Hij is gemakkelijk verplaatsbaar via softwheels, hij produceert weinig geluid en is stabiel. Een prima spinningfiets voor thuis gebruik. De maximale belasting is 135 kg, waarmee ie voor vele personen geschikt is! Beste keus 2019 Kieskeurig.

Bekijk de VirtuFit Tour Indoor Cycle Spinbike >>

3. Tectake Indoor Cycling Bike

beste keus spinningbike voor thuis

Op een goede derde plek treffen we de Tectake Indoor cycling bike. Dit is een meer dan prima spinningfiets voor een betaalbare prijs. Hij is goed verstelbaar en kent een antislip coating voor een betere grip. Hij heeft een boordcomputer waarop je prestaties zijn bij te houden, evenals calorieverbruik e.d.

Dit is een prima stabiele spinningfiets zonder toeters en bellen, hij heeft geen bluetooth of trainingsprogramma’s, maar doet wat je van een spinningfiets mag verwachten. Klaar voor gebruik! De maximale belasting is overigens 100 kg, waarmee hij minder geschikt is voor zwaardere personen.

Bekijk de Tectake Indoor Cycling bike >>

Jouw keuze voor de beste spinningfiets

Wie voor absolute topkwaliteit gaat hoeft niet verder te zoeken en kiest voor de Keiser M3i Indoor-Cycle. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan. Ben jij meer dan tevreden met een goedwerkende spinningfiets die doet wat ‘ie moet doen? In dat geval is zowel nummer 2 als nummer 3 een prima alternatief. Welke van beiden je kiest kan op basis van je gewicht zijn bijvoorbeeld. Klik op de links om meer te lezen over de afzonderlijke prestaties.

Meer beste keus artikelen: