Beste keus hometrainer

beste hometrainer voor thuis

Wil jij een hometrainer kopen? Een verstandige keuze, want de hometrainer is een ideale ‘fiets’ voor thuisgebruik. Je traint diverse spiergroepen via de hometrainer, zoals je bovenbeen- en kuitspieren, maar ook je bilspieren, rug-, arm- (in mindere mate) en kuitspieren.
Met zo’n thuisfiets hoef je de deur niet uit en voorzie je jezelf lekker in eigen huis van voldoende beweging!

In dit artikel vertellen we je waar je op moet letten als je een hometrainer wilt kopen. Daarnaast hebben wij een top 3 beste hometrainers voor je gemaakt!

Waar op letten als je een hometrainer wilt kopen?

Allereerst let je er op wie de hometrainer gaat gebruiken. Ga jij hem als enige gebruiken, of gebruikt het hele gezin hem? Je hebt namelijk keuze uit hometrainers voor lange mensen, zware mensen, maar ook uit hometrainers voor ouderen. Belangrijk dus om een weloverwogen keuze te maken.

Instapmodel of professionele hometrainer?

De keuze voor de beste hometrainer is echter niet alleen gebaseerd op specifieke groepen personen, zoals hometrainers voor ouderen, lange, kleine, of zware mensen – ook de mate van professionaliteit weegt mee. Je kunt al een instapmodel kopen vanaf een prijs van 150 euro; waar je vanaf zo’n 1500 euro voor een professionele sportschool hometrainer gaat. Het verschil zit ‘m vaak in geavanceerde mogelijkheden van het apparaat, prestaties, afwerking/ materialen en het merk. Gelukkig zit er ook een hoop tussen deze twee uitersten in!

Top 3 beste hometrainers

Wil jij een hometrainer kopen? In onze top 3 vind je de beste hometrainers die geschikt zijn voor de meeste mensen. Ontdek welke hometrainer het best bij jou past.

1. VirtuFit HTR 2.0

virtufit hometrainer beste keus

Onze nummer 1 is in 2019 door ‘Kieskeurig’ uitgeroepen tot ‘best reviewed’, dankzij de vele lovende recensies. Dit allround model kent daarnaast ook nog eens een aantrekkelijke instapprijs! Fietsen in huis was nog nooit zo comfortabel. De nabootsing van echt fietsen wordt zeer goed benaderd door de VirtuFit HTR hometrainer. Dankzij de perfecte weerstand, waarbij uit diverse standen te kiezen valt, kun je vele fietsomstandigheden nabootsen.

Vanzelfsprekend kun je jouw prestaties monitoren op deze hometrainer. Zo kun je jouw hartslag, calorieverbranding, je snelheid en je gereden afstand teruglezen tijdens het fietsen. Je conditie en vooruitgang zijn hiermee perfect in kaart te brengen. Handig om te weten: hij is geschikt voor personen tot 120 kg. Ben je lang van stuk, klein of senior? De VirtuFit HTR is voor allen geschikt, aangezien stuur en zadelhoogte verstelbaar zijn.

Wat zeggen anderen? De reviews spreken voor zich: zo is de VirtuFit vrijwel geruisloos, gemakkelijk in elkaar te zetten, stevig van bouw en fietst heerlijk! Ook kent de VirtuFit een tablethouder: handig als je tijdens het fietsen iets op internet wilt bekijken!

Naar de VirtuFit HTR Hometrainer >>

2. Tunturi Cardio Fit B20 X Bike Opvouwbaar

hometrainer tunturi opvouwbaar

De ranke Tunturi Cardio Fit B20 X is een opvouwbare hometrainer met een goedkope instapprijs! De prijs / kwaliteit verhouding is bijzonder te noemen, daarom vind je ‘m ook terug op de tweede plaats. Doordat hij opvouwbaar is en maar 19 kg weegt, kun je ‘m gemakkelijk overal in huis neerzetten. Deze Tunturi is geschikt voor personen met een gemiddelde lengte. Mensen langer dan 1.90 m kunnen beter kiezen voor een andere hometrainer. Hij is geschikt tot een draaglast van 110 kg.

Wat kun je zoal van de Tunturi Cardio Fit B20 X Bike verwachten? Deze ideale hometrainer voor thuis kent een lage trainingskracht, waardoor hij geschikt is voor revalidatie, opbouw van conditie en algehele fitheid. Ook voor ouderen is dit een zeer geschikte keus. Er is de keuze uit 8 niveaus, daarnaast kun je snelheid, tijd, afstand, hartslag en calorieverbruik aflezen van de monitor.

De Tunturi Cardio Fit B20 X Bike Hometrainer kent voornamelijk goede reviews! Hij trapt soepel, is toegankelijk hiermee voor iedereen. Ook is er ruimte voor je tablet, zo hoef je je nooit te vervelen tijdens het fietsen! Hij staat stabiel, zelfs op tapijt en maakt geen herrie. En niet onbelangrijk: het zadel zit heerlijk!

Bekijk de Tunturi Cardio Fit >>

3. Fitbike Ride 5 – incl. trainingscomputer

fitride bike top hometrainer

Onze nummer 3 is de duurste uit de lijst, maar valt nog steeds in de midden prijsklasse. De ‘Fitbike Ride 5’ heeft inmiddels tot vijfmaal toe de ‘Kieskeurig’ award gewonnen voor beste reviews (januari 2020). Deze robuuste, stevige hometrainer is eigenlijk geschikt voor iedereen. Ben je lang, klein, zwaar, jong of oud? Het vormt allemaal geen probleem. Met een draagkracht van 150 kg hoef je je niet snel zorgen te maken. Let wel: hij is met zijn 38 kg en grotere vormgeving iets minder gemakkelijk verplaatsbaar.

De Fitbike Ride 5 kent geavanceerde mogelijkheden. Je hebt de keuze uit maar liefst 16 weerstandsniveaus en 18 trainingsprogramma’s. Vanzelfsprekend kun je al jouw vorderingen bijhouden en kun je tijdens het fietsen vele gegevens aflezen, zoals snelheid, afstand, hartslag, calorieverbruik tot aan de omgevingstemperatuur. De weerstand kan automatisch geregeld worden via de kleuren display. Ook deze hometrainer heeft een tablethouder, verveling tijdens het fietsen is dus nergens voor nodig!

In de vele positieve reviews van de Fitbike Ride 5 geven gebruikers aan dat deze hometrainer pure luxe is! Stiller dan stil in gebruik, zeer geavanceerd, mooi van design en werkelijk voor iedereen geschikt. Deze hometrainer is een pure aanwinst voor iedereen die fit wil blijven.

Bekijk de Fitbike Ride 5 >>

Wat is jouw beste hometrainer?

Je ziet, er valt wat te kiezen! Een goedkoop model hometrainer, zoals onze nummer 2, is ideaal voor de gemiddelde persoon. Ben je echter wat langer, of zwaarder, dan is de nummer 3 fantastisch. En natuurlijk onze nummer 1 niet te vergeten, voor een zachte prijs koop je een top product die ook net wat langere en zwaardere mensen aankan. Al onze hometrainers beschikken over een tablethouder en zijn verkrijgbaar onder de 400 euro. Weet jij al welke het wordt?