Wat is het beste sporthorloge?

Of je nu een beoefend sporter bent of een beginner; voor ieder type sporter is er het meest geschikte en beste sporthorloge verkrijgbaar. Een sporthorloge helpt jou inzicht te krijgen in je sportieve vooruitgang en kan zeer nauwkeurig vele waardes voor je in kaart brengen.

Natuurlijk beschikt het over een stappenteller en een hartslagmeter, maar daarnaast zijn er nog vele geavanceerde toepassingen beschikbaar. Zo kun je uitlezen hoeveel calorieën je hebt verbrand, hoeveel meter en welke je route je hebt afgelegd binnen welk tijdsbestek. Trots op je prestaties? Deel ze direct met je vrienden!

Dankzij het sporthorloge kun je streven naar betere resultaten, of bijsturen waar nodig, zodat je jouw lichaam niet onnodig overbelast. Wat voor jou het beste sporthorloge met hartslagmeter is, ontdek je in dit artikel.

Handig op vele vlakken, zo’n sporthorloge met hartslagmeter

Wist je dat een sporthorloge eigenlijk voor ieder van ons hartstikke handig is? Je hoeft er niet eens een sporter voor te zijn. Nu wij allemaal weer wat meer met gezondheid, vetverbranding en conditie bezig lijken te zijn, kan het bijzonder handig zijn om te monitoren welke activiteiten voor vetverbranding zorgen.

Onderschat daarbij huishoudelijke klussen niet. Stofzuigen, werken in de tuin, de ramen zemen, met de hond wandelen: draag je een sporthorloge dan kun je direct zien hoeveel calorieën je verbruikt hebt en wat je hartslag doet onder bepaalde activiteiten. Vierentwintig uur per dag kun je inzicht krijgen in je eigen hartslag. Naarmate je meer beweegt -al gaat het om wandelen- zul je uiteindelijk zien dat d.m.v. de hartslagmeter je hartslag in ruste steeds wat lager komt te liggen. Sporters kennen in rust een lage hartslag.

Ga voor de beste koop sporthorloge

Heb je een nieuw horloge nodig, dan is een sporthorloge een absolute aanrader. Goede sporthorloges met hartslagmeter zijn al vanaf zo’n 100 euro verkrijgbaar. De duurdere en meer geavanceerde modellen -voor de serieuze sporter onmisbaar- kosten zo’n 650 euro.

Maar wat is voor jou nu het beste sporthorloge met hartslagmeter? In onze top 3 kom je ze allebei tegen, laten we snel naar de selectie gaan!


1. Garmin fenix 6X Pro – Multisporthorloge

beste sporthorloge met hartslagmeter

De Garmin Fenix 6X Pro is een absolute topper en is terug te vinden binnen het hogere prijssegment. Deze allrounder is vooral geschikt voor de serieuze sporter, die zijn hand niet omdraait om een technologisch hoogwaardig sporthorloge te bedienen.

Dit toestel biedt je alles wat je nodig hebt om het beste uit jezelf te halen, waaronder een hartslagmeter, snelheidsmeter, caloriemeter, stappenteller, maar ook trainingsfunctie, GPS, kaarten van heel Europa en muziekopslag.

Gebruikers van dit sporthorloge omschrijven het toestel als een ware alleskunner en zijn vol lof over de extreem lange batterijduur en de nauwkeurigheid van alle metingen.
Maar let op: enige handigheid vereist -dit vanwege de vele geavanceerde functies- waardoor dit toestel minder geschikt is voor personen die van eenvoudig bedienbare technologie houden.

Bekijk de Garmin Fenix 6X Pro >>


2. Polar Vantage M – Multisport horloge

beste sporthorloge 2021

De Polar Vantage M Multisport horloge mag niet ontbreken in deze top 3 ‘beste sporthorloges met hartslagmeter’. Voor een zeer schappelijke prijs koop je hiermee een zeer volwaardig en geavanceerd sporthorloge, wat toegankelijk en eenvoudig te bedienen is voor iedereen.

Dit sporthorloge levert je tal van mooie functies, zoals maar liefst 130 sportprofielen – zodat je altijd kunt aangeven welke sport je op dat moment beoefend! Maar ook een snelle GPS, hartslagmeter, caloriemeter, stappenteller en snelheidsmeter behoren tot de opties.

Je kunt er helaas geen muziek mee afspelen, hiervoor heb je dus wel je mobiel nodig.
Gebruikers van de Polar Vantage M zijn overwegend uitermate positief over dit toestel; zij waarderen de vele mogelijkheden, de lange batterijduur, de nauwkeurigheid en het gebruiksgemak! Een dikke plus dus en een welverdiende tweede plaats voor dit sporthorloge!

Bekijk de Polar Vantage M Multisport >>


3. Fitbit Charge 3 – Activity tracker

beste sporthorloge activity tracker

De Fitbit Charge 3 Activity tracker staat op een stralende derde plek, vanwege de zeer gunstige prijs/ kwaliteitsverhouding en de prima prestaties. Dit sporthorloge is voor een zeer brede groep gebruikers toegankelijk vanwege het eenvoudige gebruiksgemak, de mooie functies en de betaalbare prijs.

Wat mag je zoal van de Fitbit Charge 3 verwachten? Natuurlijk biedt hij je een hartslagmeter, een stappenteller en caloriemeter, maar ook kun je er nog eens mee gaan zwemmen. Dit toestel is waterdicht. Vanwege de lage prijs zijn de echt geavanceerde opties echter ietwat beperkt. GPS bijvoorbeeld is alleen beschikbaar in combinatie met je mobiel. Verreweg de meeste gebruikers geven aan zeer tevreden te zijn over dit toestel en beoordelen het dan ook als een goede koop.

Bekijk de Fitbit Charge 3 Activity tracker >>


De beste sporthorloges met hartslagmeter; van eenvoudig tot geavanceerd

Het leuke is dat je in onze ’top 3 beste sporthorloges’ voor ieder wat wils tegenkomt. Heb jij niet zulke hoge eisen en wil je gewoon weten hoeveel stappen je hebt gelopen en calorieën je hebt verbrand? Dan ga je voor de Fitbit Charge 3.

Wil jij het serieuzer aanpakken en een goede sportactiviteiten ondersteuner tot je beschikking hebben, ook dan heb je een ruime keuze en ga je bijvoorbeeld voor onze nummer één of nummer twee. Maar waar je ook voor kiest: met een sporthorloge ben je sowieso goed bezig!