Welke massagemat is de beste?

Wie op regelmatige basis behoefte heeft aan een rugmassage, kan veel baat ondervinden van een massagemat. Massagematten bieden uitkomst bij gespannen schouders, rug- nek en schouderklachten. Je kunt de massagemat op iedere plek neerleggen of zetten waar jij zelf voor kiest. Er komt geen derde persoon aan te pas om jou te masseren; op ieder gewenst moment van de dag kun jij je rug laten masseren. Je wilt natuurlijk wel de beste massagemat kopen.

In dit artikel laten we je verschillende beste massagematten zien die voor een breed publiek geschikt zijn en goede ervaringen kennen van andere gebruikers.

Wat doet een massagemat nu precies?

Er zijn diverse type massagematten verkrijgbaar, met elk hun specifieke kenmerken en eigenschappen. In onze ’top 3 beste massagemat’ laten we je enkele van deze verschillende massagematten zien. Sommige massagematten werken d.m.v. vibratie, pressie, infrarood en verwarming; een ander veel voorkomende techniek is acupressuur.

De massagemat zorgt via de verschillende technieken voor een diepe ontspanning van spieren, botten en bevordert de bloedsomloop. Het fijne is dat je overal de massagemat kunt neerleggen en gebruiken.

Top 3 beste massagemat

In onze ’top 3 beste massagematten’ kijken we o.a. naar de beste prijs/ kwaliteitsverhouding van massagematten en naar positieve ervaringen van anderen. Wat kunnen deze massagematten zoal? En welke massagemat is het meest geschikt voor jou? Je ontdekt het in onze top 3.

1. Lanaform Delight Mattress – Massagemat

beste massagemat

Op de eerste plek vinden we de heerlijke massagemat van Lanaform, ‘Delight Mattress’. Leg hem neer op je bed en je bent helemaal klaar om te genieten van een heerlijke rugmassage! Deze massagemat bevat maar liefst 10 trillende motoren, verdeeld over de hele massagemat. Ideaal om je hele lichaam eens lekker te laten ontspannen, inclusief nek en hoofd.

In het kussen bevinden zich 2×2 Shiatsu massageknoppen zodat je hoofd heerlijk gemasseerd wordt. Daarnaast kan het kussen ook nog eens verwarmen. Wie toe is aan een kippenvelmoment kiest voor deze heerlijke massagemat!

Als klap op de vuurpijl biedt deze massagemat een gedeeltelijke acupunctuur-functie op de directe rugzijde. Deze is voorzien van acupunctuur ‘bloemen’, die uit 26 punten bestaan. De pressie die ontstaat op de rug is vrijwel gelijk aan een acupunctuur behandeling en zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie en de afscheiding van endorfine. Je slaapt hierdoor beter en voelt je ontspannener.

Bekijk de Lanaform massagemat >>

2. Shiatsu massagematras

Een zeer luxe Shiatsu massagematras die met haar knedende en cirkelvormige bewegingen een weldaad voor het lichaam biedt. Het matras geef je nek, schouders en rug op ieder gewenst moment een heerlijke ontspanningsmassage.

Voor de massage wordt gebruikt gemaakt van de halfedelsteen Jade die bekend staat om zijn helende werking. De intensiteit van de massage is in te stellen alsook de te behandelen zones. Daarnaast heeft het matras verschillende programma’s die eenvoudig in te stellen zijn.

Het matras zelf voelt heerlijk luxe aan door de gedegen vulling en het masseren gebeurt vrijwel geruisloos. Conclusie: Ontspanning, warmte en weldaad met dit massagematras.

Bekijk het Shiatsu massagematras >>

3. Embrightning Acupressuur Massagemat

Nummer drie op deze lijst is van een andere orde dan de nummers één en twee. Daar waar onze top twee uit elektrische massagematten bestaat, is nummer drie dit niet. De ‘Embrightning Acupressuur massagemat’ is 100% puur een acupunctuurmat. Het grote voordeel is dat je ‘m werkelijk over neer kunt leggen en de acupressuur zijn werk kunt laten doen.

Acupunctuur, zoals al eerder vermeld, vormt een weldaad voor afvoer van stoffen, je bloedcirculatie en de afscheiding van endorfine. Natuurlijk ontspant het daarnaast je rug en spieren.

Verwacht van deze mat geen vibratie, verwarming en kneedmassage, maar wél de weldaad van acupunctuur daarentegen! Hij is uitgerust met een hoofdkussentje -eveneens voorzien van acupressuur punten- en een handige opbergtas. Deze mat is duurzaam, blijft langdurig mooi en is effectief. De kwaliteit is bijzonder goed, hij kent namelijk een kososvezelvulling in plaats van schuimrubbervulling, zoals bij goedkopere exemplaren het geval is. Hij is mooi om cadeau te geven of om te ontvangen. De ervaringen van andere gebruikers zijn vrijwel unaniem bijzonder positief te noemen.

Tip: LifeGoods – Massage Kussen – Shiatsu Massage

De Lifegoods is meer een massagekussen dan een massagemat, maar door zijn excellente werking vonden wij het de moeite waard om ‘m ook hier te vermelden. Dit massagekussen is van alle markten thuis en prima betaalbaar. Voor minder dan 100 euro koop je hiermee een waardevolle toevoeging voor je lichamelijk welbevinden.

Wat hij zoal kan? Hij bezit 4 Shiatsu massageknoppen, waardoor hij op specifieke plekken kan kneden. Hij kent tevens een vibratiefunctie en warmtemassage. Kies ervoor om je hele rug te laten masseren, of uitsluitend onder- of bovenrug. Je kunt de LifeGoods massagemat gewoon zittend op een stoel gebruiken.

Ervaringen van anderen vertellen ons dat de LifeGoods massagemat een stevige massage geeft. De volledige rugmassage wordt als ‘zalig’ omschreven. Prijs/ kwaliteit is super. Als klapper vinden gebruikers het heerlijk om de warmtefunctie in te schakelen in de winter!

Bekijk het LifeGoods massagekussen >>

Wat is voor mij de beste massagemat?

Onze top 3 ‘beste massagemat’ laat 3 uiteenlopende massagematten zien. In de top 2 vind je de elektrische massagematten terug, met kneedfunctie, vibratie, maar ook met acupressuur. Nummer 1 is de voordeligste en naar ons idee de beste koop. Nummer 2 is iets uitgebreider, maar ook duurder. Nummer 3 is van een andere orde, dit is uitsluitend een acupressuur massagemat en behoeft geen elektriciteit. Handig, je neemt ‘m overal mee naar toe. En wellicht is het massagekussen meer iets voor jou. Veel plezier en veel ontspanning toegewenst!

Wellicht ook interessant: