De beste heupgordel voor hardlopen met de hond

Het gebruik van heupgordels voor de hond zijn aan een heuse opmars bezig. Let maar eens op, je ziet steeds vaker hardlopers voorbij komen met een hond rond de heup aangelijnd. Een ideale combinatie voor hond en baas. De hond kan heerlijk hollen en geeft jou daarbij met zijn trekvermogen een extra steuntje in de rug.

Overweeg jij ook een heupgordel te kopen voor je hond? In dit artikel nemen de beste heupgordels met je door. Wat leren ervaringen van anderen ons en waar liggen de aandachtspunten?

Wat zijn heupgordels voor honden?

beste heupgordel hond

Er zijn verschillende type hondengordels verkrijgbaar, die elk hun specifieke mogelijkheden bieden ten aanzien van de activiteit die je met je hond verricht.

Heupgordels draag je daadwerkelijk om je heupen, dit om rugblessures te voorkomen. Sommige heupgordels bieden extra opties, zoals de opvouwbare drinkbak, opbergruimte voor sleutels en pasjes en ruimte voor een waterflesje. Je kunt tal van activiteiten uitvoeren met je hond aan je heup vast. Denk aan hardlopen, fietsen/crossen, steppen, hiken en wandelen. Er worden zelfs sportevenementen georganiseerd rond activiteiten met hondengordels, zoals canitrailen en canicrossen.

Het verschil tussen canicrossen en canitrailen

Canicrossen is hardlopen met je hond aan de heupgordel, waarbij je een parcours in de natuur aflegt, op een onverharde ondergrond. Het gaat meestal om parcours vaneen aantal kilometer. Deze sport wint steeds meer aan populariteit; er is inmiddels een officieel NK canicrossen.

Canitrailen lijkt op canicross, maar het parcours mag heuvelachtiger zijn en er is tijd voor rustpauzes. Je mag ook wandelen tussentijds, waardoor canitrailen langduriger is vol te houden.

Je hond moet zich uiteraard lenen voor een dergelijke sport. Zo moet hij energiek zijn, over voldoende trekkracht en een goede conditie te beschikken. Ook het karakter van de hond moet geschikt zijn. Het moet een hond zijn die graag samen met de baas eindeloos kan hollen, waarbij de lijn gespannen blijft.

Wat is de beste heupgordel?

Doordat verschillende heupgordels verschillende eigenschappen bieden voor specifieke activiteiten en honden, kijken we naar allround de beste heupgordels voor hond en baas. Je leest onze bevindingen terug in de top 3 beste heupgordel voor honden.

1. Quzi Handfree Hondenriem Speciaal voor Hardlopen

Op de eerste plek vind je de favoriet Quzi handfree heupriem. Waarom is dit naar ons idee de beste heupgordel voor honden van dit moment? Je kunt de Quzi heupgordel voor honden in verschillende maten kopen. Voor zowel middelgrote honden tot 20 kg als voor grote honden. Hij biedt een praktisch heuptasje om spullen in op te bergen, maar hij is ook te bestellen zonder. Hiermee kun je heel praktisch een hardloopriem naar eigen wens bestellen.

Hij is verstelbaar rond je heup en heeft reflecterende delen voor hardlopen in het donker. De riem is elastisch waardoor hij optioneel 1,5 m tot 2 m lengte kent. Daarnaast is deze heupgordel verstelbaar en niet onbelangrijk: hij is schokdempend.

Gebruikers van deze heupgordel zijn bijzonder te spreken over de kwaliteit en weerstand die hij biedt aan de trekkracht van de hond. Alleen de waterhouder komt iets minder goed uit de review, het flesje wil er nog wel eens uitvallen. Deze hardloopriem heupgordel voor honden wordt alom zeer gewaardeerd.

Bekijk de Quzi hondenriem / heupgordel >>

2. Shabam Elastische hondenriem heupgordel

Onze nummer 2 is een een stevige kunststof hardloopriem voor je hond, met eveneens een heuptasje. Hij is geschikt voor honden tot 30 kg en is in één maat verkrijgbaar, in tegenstelling tot onze nummer 1. De prijs is daarentegen net wat aantrekkelijker dan die van onze nummer 1. De lengte van de elastische riem is 1,5 m tot 2,3 m. Dankzij de stevige sluiting en breedte van de riem (2,5 cm) kan deze riem ook de grotere en sterkere honden aan.

Ervaringen van anderen tonen positieve geluiden. Deze heupgordel is lekker licht van gewicht, maar staat absoluut zijn mannetje bij de zwaardere honden. Het heuptasje is lekker praktisch dankzij 3 kleine vakjes kun je jouw spullen mooi verdelen.

3. D&D Sports Active Walker

Onze nummer 3 biedt de gebruiker een fijne ondersteuning op de heupen tijdens het lopen met de hond. Dit dankzij de brede band. Ook deze uitlaatriem biedt fijne extra’s. Zo is er ruimte voor een waterflesje, je mobiel, en voor poepzakjes. De rekbare riem biedt voldoende weerstand, zodat je hond merkt dat hij het uiterste uit zichzelf moet halen om de riem te spannen. Het schokken wordt hiermee getemperd. Handig: de riem is te gebruiken voor honden tot maar liefst 50 kg! Je kunt deze riem aan zowel de linker- als rechterzijde van je heup bevestigen.

Wat zeggen anderen? De D&D Sports active walker wordt alom positief beoordeeld vanwege deze ondersteuning op de heupen en de goede rekbaarheid van de riem. Je hond veert gewoon terug indien hij onverhoopt stopt tijdens het rennen. Sommige mensen vinden de riem daarentegen weer iets te lang.

Bekijk de D&D Sports Active Walker >>

Wat is de beste heupgordel voor jouw hond?

Baas en hond moeten de heupgordel samen prettig vinden. Een hondenriem naar jouw wensen kun je zelf samenstellen bij onze nummer 1. Wil jij wat extra ondersteuning op de heup? Dan ga je voor onze nummer 3, die geschikt is voor de meest zware honden. Is jouw hond niet zo’n zwaar gewicht en wil je voor een leuke prijs een heupgordel kopen? Ga dan voor de nummer 2.

Wellicht ook interessant