Beste hardloop kinderwagen

beste keus runner kinderwagen

Als kersverse papa of mama achter de kinderwagen joggen is helemaal van deze tijd. Logisch, want joggen en/of hardlopen is uitermate populair. En waarom zou je het niet combineren als je dagelijks met je kleintje erop uitgaat? Precies.
Voor jou zochten we uit wat de beste hardloop kinderwagens van dit moment zijn en waaraan zij moeten voldoen. Je vindt alles wat je moet weten in onze top 3 beste hardloop kinderwagens.

Veilig hardlopen achter de kinderwagen

Ben je van plan te gaan hardlopen achter de kinderwagen, dan is het wel van belang dat je een zogenaamde ‘hardloop kinderwagen’ aanschaft. Het is namelijk niet automatisch het geval dat iedere kinderwagen geschikt is voor een rondje hardlopen. De veiligheid van je kindje gaat voor alles natuurlijk. Dit geldt ook voor het ligcomfort. Tijdens het hardlopen is het belangrijk dat jullie kindje aangenaam, verantwoord en veilig in de kinderwagen kan liggen, terwijl jij het voortduwt.

Buggy voor het joggen

De hardloop kinderwagen is eigenlijk een buggy. Want het is niet aan te bevelen om met baby’s jonger dan 6 maanden te gaan hardlopen. Daarbij komt dat baby’s het eerste half jaar zoveel mogelijk plat moeten liggen in een echte kinderwagen en zij dus niet vastzitten in een tuigje. Hardlopen doe je dus achter een speciale hardloop buggy.
De gemiddelde prijs voor een goede hardloop buggy ligt rond de 250 tot 500 euro ligt.

De hardloop kinderwagen kent 3 grote wielen en een speciale langere duwstang en is extra ingesteld op het opvangen van stoten. Maar let wel; maak geen lange tochten over hobbelige, bochtige paden. Dit kan namelijk onprettig zijn voor jullie kindje en kan zelfs reisziekte veroorzaken. Rechte, gladde paden genieten de voorkeur.

De beste hardloop kinderwagen top 3

Welke modellen -naar onze bevindingen- de beste hardloop kinderwagens zijn lees je terug in onze top 3. Wat zijn de aandachtspunten en waar ligt het gebruiksgemak?
Na het lezen van onze top 3 hardloop kinderwagens weet je het allemaal!

1. Joovy Zoom 360 Ultralight Jogging Kinderwagen

beste hardloop kinderwagen

Op een mooie eerste positie komen we de Joovy Zoom 360 (ultralight) hardloop kinderwagen tegen. Wat ons betreft de beste keus van dit moment! Hij is vederlicht en bestuurt ongekend handig. Deze hardloop buggy / kinderwagen is zowel soepel wendbaar als robuust en stevig. Met de Joovy Zoom 360 wordt voor zowel jou als je kind lopen achter deze kinderwagen een aangenaam en sportief uitje!

Welke ervaringen hebben anderen met de Joovy Zoom 360 zoal? De meeste personen geven aan onder de indruk te zijn van de flexibele rijstijl. Deze kinderwagen rijdt zelfs soepel over hobbelige paden en is uitermate wendbaar, maar bovenal: hij rijdt zeer licht! Deze lichte bediening is natuurlijk heel praktisch tijdens het hardlopen! Daarnaast is hij ook nog eens gemakkelijk in en uit te klappen. Verkrijgbaar in zwart, blauw en rood.

Ga naar de Joovy Zoom 360 Ultralight Jogging Kinderwagen >>

2. Thule Urban Glide 2

De Thule Urban Glide 2 vind je op de tweede plek. Wat maakt deze hardloop kinderwagen zo fijn in gebruik? De Thule Urban Glide is top, helemaal af en kent veelal dezelfde functies als onze nummer 1. Hij kent zelfs een nettere, strakkere afwerking en niet onbelangrijk; de duwstang is in hoogte verstelbaar. Eigenlijk het beste product wat ons betreft dus, maar als we kijken naar prijs/kwaliteitverhouding wint de Joovy Zoom 360.

Ervaringen van gebruikers zijn vrijwel unaniem positief. Hij stuurt heerlijk soepel tijdens het hardlopen, je baby ligt er perfect in en de verstelbare duwstang is een pré voor sommigen (vooral wanneer je klein of juist lang van stuk bent). Deze hardloop kinderwagen is zijn geld meer dan waard volgens de vele gebruikers!

3. Bugaboo Runner – hardloop buggy

Bugaboo runner

De Bugaboo Runner hardloop buggy vind je bij ons terug op de derde plek. Deze hardloop kinderwagen is in opkomst en is gemaakt naar alle comfort en hoogwaardige kwaliteit wat je van Bugaboo mag verwachten!

De Bugaboo Runner is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden, waar de nummer 1 en 2 uit onze lijst al vanaf 6 maanden bruikbaar zijn. Ook is hij nogal fors van formaat en niet zomaar in een wat kleinere hal te plaatsen, mits je enkele opzetstukken verwijderd en de wielen.

Hij beschikt over een breed scala aan handige functies. De wielen zijn spatproof, het kinderzitje is ook omkeerbaar te gebruiken en kan in verschillende standen geplaatst worden! Ook is de duwstang in hoogte verstelbaar. Wie daarnaast al over een Bugaboo kinderwagen beschikt, hoeft in veel gevallen alleen het onderstel van de Runner te kopen. Controleer wel even van te voren of de beide modellen matchen met elkaar.

Wat zeggen anderen over de Bugaboo Runner? De meeste hardlopende papa’s en mama’s zijn het er over eens: hij loopt geweldig! Hij stuurt soepel, is licht van gewicht, perfect schokproof en het is heerlijk dat je je kindje ook naar jezelf toe kunt positioneren.

Welke hardloop kinderwagen is voor jou het beste?

Laat je jouw keuze afhangen van de beste prijs/kwaliteitverhouding? Of van een ruime keuze uit verschillende functies en comfort? Aan jou de keuze, in onze top 3 beste hardloop kinderwagens koop je voor een lage of hogere prijs een perfecte hardloop kinderwagen!