Elektrische fiets met lage instap beste keus

Beste elektrische fiets met lage instap

In een echt fietsland als Nederland is de elektrische fiets ongekend populair. De afgelopen jaren is de verkoop van elektrische fietsen alleen maar toegenomen.

Dit heeft er eigenlijk mee te maken dat de elektrische fiets zijn imago van ‘fiets voor ouderen’ lieverlee is kwijt geraakt. Iedereen omarmt inmiddels de elektrische fiets. Hij is praktisch, hij is sportief en is hét alternatief voor auto of scooter. In dit artikel kijken we naar de beste elektrische fiets met lage instap. Waaraan voldoet hij en waar let je op?

Voordelen elektrische fiets met lage instap

De elektrische fiets met lage instap is ideaal voor senioren, of mensen die iets slechter ter been zijn. Veruit de meeste elektrische damesfietsen kennen een lage instap.

Veel van deze modellen zijn unisex en daarmee geschikt voor zowel dames als heren.


De lage instap biedt het voordeel dat je altijd met je voeten bij de grond kunt. Dit biedt extra zekerheid tijdens het fietsen. Wie noodgedwongen ineens moet afremmen kan direct met de voeten bij de grond. Dit voorkomt eventueel letsel. Ook het opstappen op de e-bike met lage instap is aanzienlijk gemakkelijker dan bij overige modellen.

Let op het aantal versnellingen

Naast een lage instap is het fijn als de e-bike over minimaal 7 versnellingen beschikt. Op deze wijze kun je het beste je snelheid afstemmen naar de actuele omstandigheden. Tijdens het fietsen zal je merken dat je best veel zult schakelen tussen de versnellingen. Want de verschillende omstandigheden van wind, pad en overig verkeer vragen om de juiste snelheid. Hoe meer versnellingen jouw elektrische fiets heeft des te beter kun je anticiperen. Daar waar je ineens de volle wind tegen krijgt -dit kan op een open gelegen stuk zijn- vraagt om een tikje hogere versnelling.

Wat is de actieradius?

Naarmate de accu van je elektrische fiets meer vermogen bezit, zal je langere afstanden kunnen afleggen voordat de accu leeg raakt. De actieradius staat voor het aantal kilometers wat afgelegd kan worden met een volle accu. Het is dus belangrijk om een elektrische fiets te kopen waarvan de accu een goede actieradius bezit. De actieradius wordt meestal als een gemiddelde aangegeven omdat de diverse rijomstandigheden, zoals tegenwind, de accu meer kunnen belasten.

Beste elektrische fiets met lage instap top 3

Wat is de beste elektrische fiets met lage instap? In onze top 3 kijken we naar betaalbare modellen met elk zo hun eigen voordeel. De prijzen variëren tussen ca. 1300 euro en 1800 euro.

1. Prophete Geniesser

Op de eerste plek treffen we de Duitse Prophete Geniesser elektrische fiets. Deze e-bike biedt veel waar voor zijn geld: de fiets is opgebouwd uit o.a. AEG-, Blaupunkt- en Samsung onderdelen. In Duitsland is deze elektrische fiets beloond met diverse prijzen! De Prophete Geniesser elektrische fiets kent een lage instap. Hij bezit 7 versnellingen die via de AEG display op het stuur te bedienen zijn. De actieradius ligt op circa 100 kilometer en beschikt over een meer dan prima accu van 417,5wh / 36 Volt.

Voor extra rijcomfort is hij uitgerust met hydraulische schijfremmen en stevige Continental banden. De Prophete Geniesser is een absolute topper en de fiets is geschikt voor volwassenen vanaf 1,55 m.

2. DUTCHEBIKE Touring II

Op een mooie tweede plaats vinden we DutcheBike Touring II. Deze elektrische fiets kent een iets hogere instap, maar desalniettemin is de instap nog steeds als laag te kwalificeren. De DutcheBike Touring II heeft een actieradius van maar liefst 100 tot 150 km! Ook deze e-bike beschikt over 7 versnellingen en is geschikt voor lange ritten.

DutcheBike is een gewaardeerd merk. Ervaringen van andere gebruikers zijn erg positief te noemen; elektrische fietsen die moeiteloos langdurig meegaan. Daarnaast is de service van het bedrijf prima.

Bekijk de Dutchebike Touring II >>

3. Rivel Riviera

De Rivel Riviera – Elektrische Transportfiets met lage instap tref je op de derde plaats. Hij is de voordeligste elektrische fiets uit onze top 3. Hij beschikt over een solide voordrager zoals altijd het geval is bij een transportfiets. Deze voordrager is ideaal voor het meenemen van boodschappen of schoolspullen. Het model is zowel geschikt voor dames als voor heren.

Ook de Rivel Riviera elektrische Transportfiets beschikt over 7 versnellingen. De actieradius ligt iets lager dan die van de nummer 1 en 2, namelijk op ca. 80 km bij een volle accu.

Benieuwd naar de ervaring van anderen? Hij is stevig en fijn in gebruik vertellen gebruikers. Daarbij is hij vooral geschikt voor kortere ritten, dus minder voor lange afstandstoeren gezien de relatief lage actieradius.

De beste elektrische fiets met lage instap

De beste elektrische fiets bestaat eigenlijk niet. De keuze is vooral persoonlijk en afhankelijk van eigen voorkeuren. Onze top 3 ‘beste elektrische fietsen met lage instap’ bestaat uit e-bikes met elk hun specifieke kwaliteiten. Nummer 1 en 2 bevinden zich in een hoger prijssegment dan nummer 3. Daarentegen is de nummer 1 van absolute topkwaliteit en is nummer 2 goed geschikt voor lange afstanden. Nummer 3 is een prima elektrische fiets -met het comfort van een voordrager- en is geschikt voor de wat kortere ritten.

Meer beste keus producten