De beste hometrainer voor ouderen

In dit artikel bekijken we specifiek wat de beste hometrainers voor ouderen zijn.
Sporten en in beweging blijven zorgt voor een gezonde geest in een gezond lichaam, of je nu jong bent of al wat ouder. Voor ouderen is het niet altijd even makkelijk om aan voldoende beweging te komen. Een simpele en prettige manier is echter om thuis wat te sporten door gebruik te maken van een hometrainer.

Nu is er een enorm aanbod in hometrainers en niet alle soorten zijn even geschikt voor ouderen. Waar moet je op letten en wat is praktisch?
Bekijk onze bevindingen voor de beste hometrainers voor senioren in 2020/2021.

Gezonde voordelen van een hometrainer

Het is niet voor niets dat hometrainers al jarenlang erg populair zijn. En vooral ook bij ouderen. De bewegingen die je maakt zijn nauwelijks belastend voor de knieën en aan de andere kant juist erg goed om de gewrichten en spieren soepel te houden.

Cardioapparaat
De hometrainer is een cardioapparaat wat betekent dat je ermee werkt aan je uithoudingsvermogen. Je traint niet zozeer je spieren, maar vooral de conditie van je hart en longen. Uiteraard doen je beenspieren het werk, dus ook die worden wel degelijk getraind.

beste hometrainer voor ouderen

Het fijne is dat je met heel geringe weerstand kunt fietsen. Dit is prettig als starter, of met een minder goede conditie of als revalidatie na een blessure.

Gezonde geest in een gezond lichaam
In beweging komen zorgt vaak direct voor extra energie en draagt daarnaast ook bij aan een betere slaap. Fietsen of andere soorten van bewegen geven tevens een ‘happy’ gevoel en helpen tegen somberheid en depressiviteit. Kortom, tijd om in beweging te komen!

De 3 beste hometrainers voor senioren

Om optimaal plezier van je hometrainer te hebben en te blijven hebben is comfort natuurlijk erg belangrijk. Ook zaken als gebruikersgemak, mogelijkheden (aantal programma’s) en makkelijke opstap kunnen van belang zijn. Veiligheid en stabiliteit zijn in onze ogen punten waarop geen concessies gedaan mogen worden.

Oké, laten we kijken welke het beste scoren. Uit de vele hometrainers die aangeboden worden hebben wij hieronder de beste drie hometrainers voor ouderen geselecteerd. Ze staan in onwillige volgorde en vallen allen in de prijsklasse van 400 tot 700 euro. Te duur? Een goedkoper en zeker ook kwaliteitsalternatief noemen we onder deze 3 beste hometrainers.


1. Hometrainer Fitbike Ride 5

Het merk Fitbike produceert zeer solide en comfortabele hometrainers welke stuk voor stuk hoog gewaardeerd worden. De Fitbike Ride 5 is muisstil, staat rotsvast en kenmerkt zich door het zware vliegwiel wat de trapbeweging uiterst soepel maakt. Geschikt voor zowel lichte als zware intensiteit. Het stuur is in diverse standen te zetten waardoor je zelf kunt bepalen wat voor jou de meest prettige houding is. Het zachte gelzadel is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar. Je stapt zeer eenvoudig op deze fiets door de lage opstap.
Met 16 weerstandniveau’s en 18 verschillende programma’s kun je jouw work-out precies instellen zoals jij dat wilt.

Het oog wil ook wat en gebruikers geven het fraaie design dan ook veelvuldig aan als pluspunt. Ook het gebruikersgemak en de stabiliteit worden steevast als top beoordeeld. De Fitbike 5 wordt gekenmerkt door en gewaardeerd om de uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

Door op punten als comfort en stabiliteit in te zetten scoort deze hometrainer hoge punten bij senioren en ook bij mensen die ‘m gebruiken voor revalidatie. De Fitbike Ride 5 wordt overladen met 5 sterren reviews en won veelvoudig de ‘best reviewed’ prijs van Kieskeurig!

Bekijk de Fitbike Ride 5 >>


2. Hometrainer VirtuFit iConsole HTR 2.0

Deze hometrainer is stevig, stabiel en uitermate comfortabel. Geschikt voor iedereen, en daarnaast ideaal voor revalidatie en ook voor senioren. Het ergonomische groot formaat zadel zorgt voor een comfortabele houding met optimaal zitgemak. Dit zadel is zowel horizontaal als verticaal verstelbaar. Ook de stand van het stuur is aan te passen aan je eigen voorkeur.

Deze fiets is gemaakt van hoge kwaliteit materialen en daardoor zeer stabiel en zeer duurzaam. Door de lage instap is opstapje een fluitje van een cent. Ook prettig: de bidonhouder om de dorst te lessen!

Met maar liefst 24 weerstandniveau’s en 24 programma’s kun je naar lieve lust variëren in je training. Beleef nog meer plezier met je trainingen met de gratis te downloaden iConsole app. Hiermee fiets je onder meer virtueel door de mooiste landschappen! Bij de fiets krijg je overigens een gratis trainingsprogramma op dvd meegeleverd.

Gebruikers geven aan het gebruikersgemak erg te waarderen, alsmede de vormgeving en het minimale geluid wat het produceert. Heerlijk soepel en geruisloos trappen en de vele mogelijkheden maakt de VirtuFit iConsole HTR 2.0 een aanrader voor iedereen. Ook wordt de eenvoudige montage erg gewaardeerd.
Deze hometrainer won best reviewed prijzen en wordt terecht zeer hoog gewaardeerd door zowel jong en oud. De VirtuFit iConsole HTR 2.0 verdient daarmee terecht een plek tussen de beste hometrainers voor ouderen.

Bekijk de Hometrainer VirtuFit iConsole HTR 2.0 >>


3. Hammer Cardio Motion BT Ergometer

Optimaal gemak bij deze topper. Een prettig lage opstap maakt een stukje fietsen letterlijk nog laagdrempeliger. Deze hometrainer is gemaakt met extra aandacht voor stabiliteit en gebruikersgemak.

U ziet de term ergometer, wat inhoudt dat de inspanning precies gemeten wordt. Bij een ‘gewone’ hometrainer wordt gemiddelde waarden weergegeven, bijvoorbeeld het aantal calorieën dat je verbruikt. Bij een ergometer zijn deze waarden 100% kloppend door de nauwkeurige meting. Fijn en eigenlijk onmisbaar als je gericht bepaalde doelen nastreeft met je trainingen.

De 22 verschillende programma’s worden weergegeven op een groot, prettig leesbaar en ongecompliceerd scherm. Met een minimale weerstand van slechts 10 watt is deze fiets uitermate geschikt voor starters, ouderen of mensen die na een blessure weer in beweging moeten komen.
Een extraatje bij deze hoogvlieger is de automatische fittest. Zo weet je hoe je ervoor staat en of er nog verbetering te halen valt.
Veiligheid, comfort, ongecompliceerde maar vernuftige technologie kenmerken de Hammer Cardio Ergometer.

Bekijk de Hammer Cardio Motion BT Ergometer >>


Goedkoper alternatief hometrainer

Bovenstaande hometrainers zijn bij uitstek geschikt voor ouderen vanwege de extra aandacht die besteed aan zaken als stabiliteit, comfort / bedieningsgemak en instaphoogte. Het zijn stuk voor stuk kwaliteitshometrainers en daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan.

Wilt u minder uitgeven en toch een goede hometrainer, dan is de Focus Fitness Fitbike Ride 2 een prima alternatief. Net als de Fitbike Ride 5 van het topmerk Fitbike, dat simpelweg geen slechte producten uitbrengt. Misschien iets minder uitgebreid, maar toch ook zeer comfortabel, uitstekend gewaardeerd en absoluut veilig voor een ieder te gebruiken.

Bekijk de Focus Fitness Fitbike Ride 2>>


De beste hometrainer voor ouderen samengevat

Drie, of eigenlijk 4 toppers waarmee je 100% zeker bent van een goede keus en vele uren trainplezier. Bekijk je eigen voorkeuren en de details welke jij belangrijk vindt. De Hammer Cardio Motion Ergometer is iets duurder dan de andere twee, maar daar krijg je dan ook wat voor. Overigens zonder de andere twee ook maar iets te kort te doen. Succes!