Beste keus creatine

Creatine is sinds enkele decennia een veel gebruikt voedingssupplement binnen krachtsporten en bepaalde teamsporten. Spreekt men over creatine, dan spreekt men eigenlijk over creatine monohydraat. Creatine monohydraat is namelijk de meest zuivere vorm van creatine.

In dit artikel nemen we de werking van creatine met je door. Wat moet je weten? Wat is de beste creatine? Dit laatste lees je terug in onze top 3 ‘beste creatine’.

Creatine, wat doet het?

beste creatine

Wat doet creatine nu eigenlijk, wat is het? Creatine zorgt voor energie naar je spieren. Uit onderzoek is gebleken dat spierkracht, spierherstel en regelmaat van spiergebruik kunnen toenemen bij gebruik van creatine supplementen (in poedervorm). Deze waardes nemen ruim 8% toe. Dus ja, je spierkracht groeit daadwerkelijk. Ook herstellen je spieren sneller en kun je vaker oefeningen doen. Creatine (monohydraat) vormt voor intensieve (kracht)sporters een goede aanvulling op het dagelijks dieet – wat onderschreven wordt door het voedingscentrum.

Frappant is overigens wel, wat het voedingscentrum aangeeft, dat na onderzoek is gebleken dat bij zo’n 30% van de gebruikers creatine supplementen geen effect opleveren. Gelukkig geldt dit niet voor de meerderheid van 70%, bij wie wel positieve resultaten worden behaald.

Is creatine veilig, of slecht?

Bij normaal -geadviseerd gebruik- is creatine veilig en niet slecht. Creatine staat niet op de ‘verboden lijst’. Het is dus geen doping. Creatine mag vrij gebruikt en vrij verkocht worden. Want wist je dat creatine ook in bepaalde voeding terugkomt? Biefstuk en haring zijn prima creatine toeleveranciers! In onze lever wordt creatine geproduceerd, maar deze hoeveelheden zijn niet toereikend bij intensieve krachtsporters (of bij bepaalde andere sporten).

Kent creatine nadelen of bijwerkingen?

Het gebruik van creatine supplementen kent soms bijwerkingen. Bij teveel inname, of bij gevoeligheid voor creatine, kun je maag-darm klachten krijgen. Winderigheid, diarree of maagkrampen zijn dan de voornaamste klachten.

Dat je van creatine inname kaal kunt worden is (nog) niet bewezen. Er lijken wel indirecte aanwijzingen -gemeld door mannen die al last hebben van kaalheid- dat er meer haarverlies optreedt bij inname van creatine. Er zijn ook gevallen bekend van personen bij wie acné (puisten) toenam bij gebruik van creatine. Bijwerkingen verschillen per persoon door eigen aanleg en gevoeligheid voor het product. De meerderheid van krachtsporters geeft echter geen bijwerkingen aan, bij langdurig gebruik.

Afvallen of aankomen door creatine?

Door creatine gebruik kun je aankomen. Aangezien de spiermassa toeneemt, neemt ook het gewicht toe. Maar dat is nu juist de reden waarvoor veel krachtsporters het gebruiken..
Deze ontwikkeling is voor het beoefenen van duursporten op den duur nadelig.

Creatine kopen? Lees onze top 3 beste creatine

Wat is de beste creatine? Waar let je op? We kunnen je alvast zeggen dat een veelgehoord ongemak is dat creatine niet altijd gemakkelijk oplost in koud water. Een simpele oplossing is om creatine in lauw water op te lossen. Meer weten over de beste creatines? In onze top 3 beste creatine vind alles terug.

1. Creapure Body and Fit

Op de eerste plek treffen we Creapure Body and Fit – Creatine. Deze creatine bestaat uit ‘Creapure’, wat geldt als een van de hoogwaardigste en zuivere creatine. Deze creatine is een keurmerk toegekend en staat bekend als ’s werelds beste creatine! De prijs is ook aantrekkelijk.

De creatine van Creapure stimuleert en versnelt de spiergroei. Ook uit de vele reviews blijkt dit te kloppen. Krachtsporters merken spiertoename en meer kracht tijdens een kuur van Creapure.

De instapprocedure van de kuur is eenvoudig. De eerste vijf dagen neem je 4 maal dagelijks een portie van 3,4 gr. Hierna dagelijks 1 portie van eveneens 3,4 gr. Dat is alles.

Bekijk Creapture Body and Fit en lees de reviews >>

2. Epic Muscle building formula

Op een noemenswaardige tweede positie treffen we Epic Muscle building formula creatine. Epic doet zijn naam eer aan: zeer veel krachtsporters noemen dit hun favoriete merk! Ons inziens bestaat deze top 3 uit alleen de beste topproducten. Omdat Epic verreweg de duurste uit deze top 3 is, vind je ‘m terug op de tweede plaats.

Epic Muscle building formula bevat geen cafeïne, waardoor dit product ook voor het slapen te gebruiken is. De blend bestaat uit Creatine Monohydrate, Taurine en Beta-alanine. Dit is een ware krachtformule!

Sporters geven deze creatine formule van Epic uitstekende reviews. Ervaringen van anderen zijn o.a. een merkbaar verschil na een korte inwerktijd voor het sporten, de smaak is soms iets minder, maar product doet wat het belooft!

Bekijk de Epic Muscle Building Formula >>

3. Creapure creatine Monohydraat – Myprotein

De derde plaats is voor Creapure creatine Monohydraat van Myprotein. Ook dit product is een topper en zeer geliefd onder krachtsporters. Het product is redelijk vergelijkbaar met de nummer 1 op onze lijst en bestaat eveneens uit de zuivere Creapure. De prijs ligt iets hoger dan die van de nummer 1.

Verbetert de spierkracht, spierherstel en uithoudingsvermogen! Het is maar net waar je voor gaat en wat je favoriete creatine is. Myprotein kan rekenen op zeer positieve reviews. De creatine van Myprotein zorgt voor een daadwerkelijk verschil aan krachtprestaties! Spiermassa neemt toe, product doet wat het beloofd.

Wat is voor jou de beste creatine?

Creapure van Body and Fit geldt wereldwijd als de allerbeste creatine. Toch zijn er ook veel krachtsporters die voor niets anders gaan dan (het duurdere) Epic! Alle 3 de producten staan zeer goed aangeschreven. Soms is het testen welk merk gewoon het beste bevalt. Kies je een product uit deze top 3 beste creatine lijst, dan zit je altijd goed.

Meer beste keus artikelen