Afvallen in het gezicht: 5 tips

afvallen in gezicht

Je wilt afvallen in het gezicht of gezichtsvet verliezen, hoe doe je dat? Het gezicht is de eerste indruk voor de buitenwereld, daarom wil je dat je er goed uitziet. Met wat eenvoudige tips krijg je een slanker gezicht. Zonder dat je gezicht er direct ingevallen uitziet, dit moet je voorkomen.

Een bol of vol gezicht is vaak het gevolg van een te hoog vetpercentage. Soms is medicatie hier de oorzaak van, in dit geval kun je hier niet veel aan doen. Heb je echter overgewicht, dan zie je dit in het gezicht terug. Voor veel mensen is een bol gezicht niet zo mooi en in sommige gevallen zelfs storend.

Afvallen in je gezicht, is dat mogelijk?

Er staan heel wat gezichtsoefeningen in boeken en op het internet beschreven. Deze oefeningen zijn mooi om je gezichtsspieren sterk te houden maar doen weinig met je uiterlijk. Je kunt niet afvallen in het gezicht door het doen van deze oefeningen, uiteraard dienen ze wel als ondersteuning.

Afvallen in het gezicht is mogelijk, maar alleen wanneer jij je bezig houdt met je vetpercentage en algehele gezondheid. Daarom hieronder vijf belangrijke tips.

Tip 1: beperk je zoutinname

Zout houdt vocht vast, dit geeft een opgeblazen gevoel. Wanneer je veel zout eet kan je gezicht er opgeblazen uit zien. Zorg daarom dat je niet te veel zout binnenkrijgt. Dit geldt niet alleen voor het keukenzout maar ook voor gezouten voeding zoals pinda’s, chips en snacks.

Tip 2: drink voldoende water

Hebben we net gezegd dat zout vocht vasthoudt, adviseren we nu op voldoende water te drinken. Juist wanneer je voldoende water drinkt houdt je lichaam geen overtollig vocht vast. Bovendien helpt water op afvalstoffen af te voeren, remt het je eetlust en hydrateert het je lichaam (en huid).

Tip 3: verlaag je calorie-inname

Mensen met overgewicht krijgen meer energie binnen dan dat ze verbruik. Hier kun je maar één ding tegen doen: je calorie inname verlagingen (en meer bewegen). Wees vooral voorzichtig met geraffineerde koolhydraten zoals snoep en koek, brood, witte rijst en pasta. Eet meer fruit en vervang snoepgoed door een handje verse noten.

Tip 4: zoek een sport die bij jou past

Sporten brengt niet alleen de vetverbranding op gang, ook voel jij je mentaal fitter. Afhankelijk van de gekozen sport bouw je conditie of spieren op (of beiden). Vet verliezen betekent ook een afname van gezichtsvet, iets dat je duidelijk terug ziet. Houd er wel rekening mee dat het enkele weken tot maanden kan duren voordat je resultaat ziet. Volhouden is de boodschap.

Tip 5: het juiste kapsel

Omdat gezichtsvet niet van de ene op de andere dag verdwijnt en afvallen in het gezicht enige tijd duurt, kun je ook rekening houden met je kapsel. Voor mannen is het belangrijk om de zijkanten kort te houden, waardoor het gezicht langer lijkt. Vrouwen die lang haar langs de zijkant van hun gezicht laten hangen, krijgen hierdoor ook een slanker gezicht. Maar let op, want een pony maakt het gezicht juist weer voller.


Auteur: Bianca Walraven


Wellicht ook interessant