De beste fietscomputer

Natuurlijk wil je ook tijdens de fietstochten kunnen monitoren wat nu precies je prestaties zijn. Een goede fietscomputer geeft je alle benodigde informatie! Maar wat kan de fietscomputer allemaal en waar moet je op letten? In onze top 3 van de beste fietscomputers lees je precies dat wat je moet weten.

Fietsen? Gezond bezig!

Wie regelmatig fietst merkt het al na enkele fietstochten; je conditie gaat zienderogen vooruit. Had je eerst nog zadelpijn, of moeite met hellingen; inmiddels gaat het je veel beter af. Waarom is fietsen zo gezond?

Fietsen is zowel geestelijk als lichamelijk erg gezond. Fietsen zorgt ervoor dat je letterlijk uitwaait en de omgeving vanuit een ander perspectief waarneemt. Je zintuigen worden geprikkeld, geuren, beelden en geluiden komen tot leven langs water en weiland. De zon schijnt op je huid en maakt daar waardevolle vitamine D aan – zelfs als het bewolkt is. Daarnaast is fietsen buitengewoon goed voor je bloedcirculatie en worden je beenspieren en longen getraind tijdens deze inspanning.

Voordelen van een fietscomputer

Fietsen is niet alleen hartstikke gezond, het is ook populairder dan ooit! We trekken er met z’n allen veelvoudig op uit om vakantie in eigen land te vieren op de fiets, of we maken mooie fietstochten tijdens het weekend. Door regelmatig te fietsen werk je goed aan je conditie.

Fietsritten maken met of zonder de fietscomputer maakt meer verschil dan je op het eerste gezicht zou vermoeden.

Doordat de fietscomputer jou van informatie voorziet over bijvoorbeeld je snelheid , je hartslag en gemaakte kilometers, draagt hij bij aan een stevige stimulans om door te gaan! Je ontwikkelt streef afstanden, hogere snelheden en verbranding van calorieën.

De fietscomputer brengt je duidelijk in beeld wat jouw prestaties zijn, daarnaast biedt hij meestal ook nog eens navigatie; wel zo handig. Veel geavanceerde toestellen zijn al verkrijgbaar voor zo’n 110 euro tot zo’n 350 euro, afhankelijk van wat jouw wensen zijn.

De beste 3 fietscomputers

Niet alleen wil je genieten en gezond blijven door te fietsen, ook wil je weten of je vooruitgang boekt en wil je fietsroutes kunnen navigeren. Een fietscomputer is hierbij hartstikke handig.
In onze top 3 vind je de beste fietscomputers terug die wij zijn tegengekomen.


1. Wahoo ELEMNT ROAM GPS Fietscomputer

beste fietscomputer met hartslagmeter

De Wahoo ELEMNT ROAM GPS mag dan de duurste zijn uit deze top 3; hij presteert optimaal en biedt vele extra’s. Deze geavanceerde fietscomputer kent een kraakhelder 2,7″ beeldscherm, met mooie kleuren en biedt de gebruiker vele extra mogelijkheden. Zo mag je rekenen op een handige app, van waaruit je vele functies kunt inschakelen zoals het koppelen van sensoren, het afstellen en bijhouden van je trainingsschema’s en het navigeren van je fietsroute.

Ook kun je eenvoudig jouw inspanningen meten, dankzij de integratie van speciale LED modules. Welke kracht heb je verbruikt, wat is je hartslag, hoeveel kilometers heb je gemaakt en welke snelheid is er behaald? Je leest het allemaal eenvoudig af.

Gebruikers van de Wahoo ELEMNT ROAM GPS zijn bijzonder te spreken over het glasheldere, ontspiegelde beeldscherm, de handige mogelijkheid om deze fietscomputer te koppelen aan je mobiel, maar ook over het feit dat fout fietsen met de geavanceerde navigatie tot het verleden behoort!

Bekijk de Wahoo ELEMNT ROAM GPS fietscomputer >>


2. Mio Cyclo 210 Fietscomputer

beste fietscomputer top 3 mio cyclo

De prijs/ kwaliteit verhouding van de Mio Cyclo 210 Fietscomputer is meer dan prima te noemen. Voor een heel redelijk bedrag koop je de Mio Cyclo 210 met kleurenscherm, die naast een kilometerteller vele andere opties biedt. Zo beschikt de laaggeprijsde Mio over navigatie – met als extra unieke optie de ‘surprise me’ functie. Je krijgt hiermee verrassende, alternatieve routes om van punt A naar B te komen!

Hij heeft geen hartslagfunctie, maar wel een calorieverbrander weergave, snelheidsweergave en en is vanzelfsprekend waterdicht. Het touchscreen beeldscherm, met inzoom functie, kent de riante afmeting van 3,5” inch.

Gebruikers van de Mio Cyclo 210 zijn alom bijzonder tevreden over het gebruikersgemak, deze fietscomputer is duidelijk en gemakkelijk te gebruiken. De navigatie kaarten zijn duidelijk en werken perfect. Deze fietscomputer is een ware topper!

Bekijk de Mio Cyclo 210 Fietscomputer >>


3. Bosch Intuvia E-bike display Fietscomputer

beste fietscomputer 2020 Bosch Intuvia E-bike display

Afsluiter in de top 3 is de Bosch Intuvia E-bike fietscomputer. Hij staat bekend als een zeer goed gewaardeerde fietscomputer die doet waarvoor je hem koopt, namelijk kilometertellen. Maar niet alleen is hij je kilometerteller, tevens kun je onderweg je mobiel opladen aan de Intuvia. Het beeldscherm is super duidelijk leesbaar, ook in het zonlicht.

Hij is de goedkoopste van deze top 3, gemakkelijk in gebruik en eenvoudig te monteren. Wil jij weten hoeveel kilometers je hebt gemaakt, dan kun je dit ook op later tijdstip aflezen. Gebruikers van de Intuvia zijn vrijwel zonder uitzondering bijzonder tevreden over deze meer dan prima kilometerteller.

Bekijk de Bosch Intuvia E-bike display Fietscomputer >>


Wat is voor jou de beste fietscomputer?

Ga jij voor een eenvoudige fietscomputer, die vooral en voornamelijk de door jou gereden kilometers bijhoudt, of mag hij wel over wat extra functies beschikken? Welke fietscomputer je ook kiest, vraag je eerst eens goed af wat bij jou past. Rijd je voornamelijk op bekend terrein en ben je niet van navigatie en uitgebreide functies? Koop in dat geval de ‘kilometerteller’.

Ben jij van plan om alles uit je fietscomputer te halen? Dan ga je natuurlijk voor geavanceerd en koop je de combinatie fietscomputer, die je naast navigatie nog veel meer biedt!