De beste telefoonhouder voor je fiets

Wat is de beste telefoonhouder voor op de fiets? Om die vraag te beantwoorden gaan we in dit artikel kijken naar de functionaliteit van verschillende telefoonhouders. Want waaraan dient een goede telefoonhouder te voldoen? Moet hij waterdicht zijn en over een oplader beschikken? Wij onderzochten het voor je, onze bevindingen vind je terug onze deze top 3 van beste telefoonhouders voor de fiets.

Telefoonhouders voor de fiets met handige extra’s

Van zo goed als alle telefoonhouders voor de fiets mag je er op rekenen dat deze schokproef zijn. Geen fabrikant maakt een telefoonhouder die onder bepaalde omstandigheden gaat rammelen. Sommige telefoonhouders voor de fiets hebben echter pre’s, zoals een waterdichte telefoonhouder, of eentje die beschikt over een powerbank (oplader voor je mobiel). Wij hebben deze pre’s meegenomen in onze test.

Waterdichte telefoonhouder

Handig, een telefoonhouder die waterdicht is. In ons kikkerlandje kun je altijd verrast worden door een korte, hevige bui, terwijl het nog zulk mooi weer leek toen je op de fiets stapte. Gaat het onverhoopt regenen, dan hoef je niet overhaast je mobiel te ontkoppelen en laat je hem gewoon op de telefoonhouder zitten.

Telefoonhouder met oplader

Degenen die lange fietstochten maken hebben baat bij een telefoonhouder met powerbank (oplader), zo kun je tijdens de fietstocht je smartphone opladen mocht hij leeg dreigen te raken door het verbruik van je navigatie.

Top 3 beste telefoonhouders voor de fiets

In onze test hebben wij gekeken naar verschillende prijsklassen en de verschillende opties die de telefoonhouders bieden. Welke biedt de beste prijs/ kwaliteitverhouding naar gelang de functionaliteit? Je leest het allemaal terug in onze top 3 beste telefoonhouder voor de fiets!

1. R2B Telefoonhouder fiets waterdicht – 360 graden rotatie

beste keus telefoonhouder fiets

Wat ons betreft verdient de ‘R2B Telefoonhouder fiets waterdicht’ de eerste plek. Deze telefoonhouder voor de fiets is waterdicht en kan naast de fiets ook gebruikt worden op de motor en scooter. Maar dat is nog niet alles, het scherm blijft perfect leesbaar ook al valt er een bui. Ook erg handig is dat wanneer hij eenmaal gemonteerd is, de mobiel ook nog eens 360 graden gedraaid kan worden. Hij is geschikt voor de meeste mobiele telefoons en past altijd. Kopen? Voor de zachte prijs van 27 euro is hij van jou!

Ideaal, niet alleen beschermt hij je mobiel tegen regenwater, ook beschermt hij tegen stoten en vallen. Deze telefoonhouder beschikt ook over opbergruimte voor oordopjes bijvoorbeeld en nog een mooie pre is dat hij zeer eenvoudig, zonder gereedschap, te monteren is aan je stuur. Hij bezit overigens geen powerbank; opladen is dus niet mogelijk.

Gebruikers van deze waterdichte telefoonhouder zijn vooral zeer te spreken over het handige en gemakkelijke gebruik. Hij is stevig, gemakkelijk te monteren en multifunctioneel.

Bekijk de R2B Telefoonhouder fiets >>

2. Chaudhry Telefoonhouder met powerbank

chaudhry telefoonhouder fiets met powerbank

Op een goede tweede plek zijn we uitgekomen bij de Chaudhry telefoonhouder met powerbank. Geschikt voor op de fiets, de motor of scooter. Ook deze telefoonhouder is universeel / geschikt voor alle type smartphones.

De Chaudhry biedt eveneens bescherming tegen schokken en vallen, zij het in iets mindere mate dan onze nummer één. De nummer één (de R2B) kent een volledige omkasting rond de smartphone, in tegenstelling tot deze nummer twee, waarbij de smartphone aan de bovenzijde geen bescherming kent. Bij gewone fietstochten is dat natuurlijk niet echt een probleem, maar voor sporten als mountainbiken maakt dit ‘m wel iets minder geschikt.

Deze telefoonhouder voor de fiets met powerbank is ideaal voor de lange tochten. Je laadt gewoon tijdens het fietsen je smartphone op en hebt een duidelijk overzicht van je navigatie dankzij de in te stellen positie. Laat je je fiets even onbeheerd achter, dan kun je de powerbank er los uitklikken en meenemen, waardoor dieven geen kans krijgen.

Wat zeggen anderen? Veruit de meeste gebruikers van deze telefoonhouder zijn uitermate positief over het gebruiksgemak, de eenvoudige montage en natuurlijk over het gemak van de powerbank. Verder past hij op ieder stuur en zit zeer stevig. Een aanrader dus! Je koopt ‘m voor 28 euro.

Bekijk de Chaudhry Telefoonhouder met powerbank >>

3. iSetchi Telefoonhouder

beste keus telefoonhouder iSetchi

Onze nummer 3 is een telefoonhouder die eveneens geschikt is voor zowel de fiets, scooter als motor. De iSetchi is een mooie, oerdegelijke en zeer populaire telefoonhouder die gewoon doet wat hij moet doen. Zoals je mobiel zeer stevige beveiliging bieden dankzij de stevige omkasting. Daarnaast is hij anti shock en vibratie. Dit is een zeer degelijke, veilig telefoonhouder voor de fiets, die echter geen extra’s biedt op gebied van powerbank of waterdichtheid. Dit zie je tevens terug in de prijs, voor maar 15 euro is hij van jou!

Naast dat deze telefoonhouder zeer veel veiligheid voor je mobiel biedt, is hij om ieder stuur eenvoudig te bevestigen en is hij geschikt voor alle mobiele telefoons. Ook is hij nog eens volledig draaibaar, wat een pre is.

Gebruikers van deze telefoonhouder roemen hem vanwege de zeer goede prijs/ kwaliteitverhouding. Ook is hij bestand tegen intensief gebruik; mountainbiken over heftige paden vormt geen enkele belemmering.

Bekijk de iSetchi Telefoonhouder >>

De beste fiets telefoonhouder voor jou is?

Je laat je keuze baseren op jouw persoonlijke gebruik tijdens het fietsen, aangezien de prijzen elkaar niet heel erg ontlopen. Ga jij voor lange fietstochten met navigatie? Dan is een waterdichte telefoonhouder wellicht een aanrader, of eentje met een powerbank. Voor kortere stukjes, waarbij je gewoon je mobiel bij de hand wilt hebben (maar niet in de hand natuurlijk!) volstaat een stevige telefoonhouder zonder poespas. Onze nummer 3 is in dat geval een zeer goede koop én de goedkoopste uit de lijst!