Beste crosstrainer voor thuis

Dagelijks een workout houden op de crosstrainer zorgt ervoor dat je lichamelijk fit blijft, je spieren getraind worden en je conditie omhoog gaat. De crosstrainer is een ideaal fitnessapparaat voor de thuissporter. Je kunt ‘m overal in huis neerzetten. Zo kun je zelfs tijdens je workout tv kijken of luisteren als je wilt.

Maar hoe gebruik je de crosstrainer, wat zijn de voor- en nadelen? En welk apparaat kun je het beste kopen? In dit artikel nemen we het met je door en vind je onze top 3 van de beste crosstrainers voor thuis terug.

Voordelen van de crosstrainer

Dankzij de crosstrainer train je diverse spiergroepen tegelijk, zoals beenspieren, buikspieren, bilspieren en borstspieren. Wil je afvallen of gewoon aan je fitheid werken? Dan is de crosstrainer een ideaal fitnessapparaat! Plaatselijk afvallen op buik en billen behoren zeker tot de mogelijkheden en daarbij stijgt je conditie. Maar ook je kracht en snelheid groeien en je ontwikkelt een betere coördinatie doordat je meerdere bewegingen gelijktijdig maakt.

Zijn er ook nadelen aan de crosstrainer?

In principe zijn er geen nadelen bij correct gebruik van de crosstrainer. Het is belangrijk om met een correcte lichaamshouding te trainen. Zodra je aan de slag gaat op de crosstrainer zorg je ervoor dat je hielen plat op de pedalen blijven. Doe je dit niet tijdens de stapbewegingen, dan kunnen er uiteindelijk knieblessures ontstaan.

Daarnaast is het belangrijk dat je met een rechte rug de oefeningen uitvoert en de armen licht gebogen op borsthoogte houdt. Zorg dat je schouders iets naar achter hellen in plaats van naar voren. Op deze wijze train je correct je spieren en kunnen er geen blessures ontstaan op termijn.

Top 3 beste crosstrainers voor thuis

Er zijn vele type en modellen crosstrainers te koop, wat het soms niet altijd even makkelijk maakt om je keuze voor de beste crosstrainer te bepalen. Zie jij door de bomen het bos niet meer? In onze top 3 beste crosstrainers voor thuis kom je crosstrainers tegen met de meest lovende reviews en de beste prestaties.

1. Crosstrainer Focus Fitness Fox 5 iPlus

beste crosstrainer voor thuis

De beste crosstrainer uit onze top 3 is de Focus Fitness Fox 5 iPlus. Hij kost wat (zo’n 800 euro), maar dan heb je ook wat! De Fox 5 iPlus heeft een bluetooth functie, waarbij je tablet of smartphone is te koppelen aan de crosstrainer. Ideaal, op deze wijze kun je je prestaties monitoren en via de app wereldwijde fietsroutes afleggen! Een perfecte stimulans om door te gaan.
Daarnaast zijn er vele trainingsprogramma’s beschikbaar, is er een hartslagmeter en kent de Fox 5 iPlus verbeterde handgrepen die maar liefst 7 verschillende manieren te gebruiken zijn door het hele gezin.

De Focus Fitness Fox 5 iPlus is een zeer geliefde crosstrainer met uitstekende reviews. Zo zijn anderen zeer te spreken over de stille werking van dit geavanceerde fitnessapparaat met bluetooth en over de soepele bediening. Deze crosstrainer kent een hoge kwaliteit, is eenvoudig te bedienen en voelt erg degelijk en solide aan.

Bekijk de specificaties en reviews van de Focus Fitness Fox 5 iPlus >>

2. Crosstrainer Focus Fitness Fox 3 HCR

crosstrainer focus fitness fox 3

De Crosstrainer Focus Fitness Fox 3 HCR staat op een mooie tweede plaats. Hij is iets minder geavanceerd dan de Fox 5 iPlus, want geen bluetooth functie, maar is dan ook aan te schaffen voor zo’n tweehonderd euro minder, wat ‘m een stuk betaalbaarder maakt.
De Focus Fitness Fox 3 biedt de gebruiker een helder display waarop tal van gegevens zijn af te lezen, zoals je snelheid, calorieverbruik, afgelegde afstand, hartslag, maar ook de tijd en omgevingstemperatuur bijvoorbeeld. Er zijn daarnaast maar liefst 18 trainingsschema’s beschikbaar en 16 trainingsniveaus.

Deze crosstrainer was reeds 7 keer ‘Best reviewed’ bij Kieskeurig!

Een grote pre is dat je jouw persoonsgegevens kunt verwerken, zoals geslacht, leeftijd en gewicht, waarop dit fitnessapparaat zich tijdens het trainen aanpast naar jouw kunnen binnen het opgegeven trainingsniveau!
Gebruikers van de Focus Fitness Fox 3 zijn vooral te spreken over de excellente prijs/kwaliteitverhouding voor een oerdegelijk toestel, wat vrijwel geluidloos werkt en vele mogelijkheden kent.

Bekijk de Crosstrainer Focus Fitness Fox 3 HCR >>

3. Christopeit crosstrainer CT 3

beste keus budget crosstrainer

Op de derde plaats vinden we de Christopeit crosstrainer CT 3. Deze is de goedkoopste in onze top drie, maar biedt je desondanks prima trainmogelijkheden met onder andere 8 verschillende trainingsniveaus. Het fitnessapparaat is zowel geschikt voor de beginner, de gevorderde sporter als zelfs voor revalidatiecentra.

Enkele grote pluspunten zijn de ergonomische, beweegbare handgrepen. Zij dragen er aan bij dat de gebruiker onder andere de been-, bil- en armspieren optimaal gebruikt, zonder de gewrichten hierbij te belasten.
Ook de Christopeit crosstrainer kan rekenen op vele positieve reviews. Zo vinden gebruikers het een handig apparaat, wat voldoet aan de verwachtingen en doeltreffend is. En dat alles voor een prettig prijsje.

Bekijk de Christopeit Crosstrainer CT 3 >>

Wat is voor jou de beste crosstrainer om thuis mee aan de slag te gaan?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er binnen de verschillende prijsklassen goede crosstrainers te vinden. Natuurlijk bestaan er onderling wel de nodige verschillen in geavanceerde functies, en dat is dus de afweging die je maakt als je een crosstrainer koopt. Wat vind ik belangrijk? Heb ik motivatie nodig zoals het afleggen van routekaarten via een tablet, of vind ik het juist wel lekker rustig om mijn eigen gang te gaan? In onze top 3 beste crosstrainers vind je daarom de verschillen én raakvlakken terug.