Welke zorgverzekering sluit aan bij jou

Welke zorgverzekering sluit aan bij wat jij nodig hebt? 

Geld is vaak gemakkelijker uitgegeven dan dat het verdiend is. Vandaar dat het goed is om verstandig met je geld om te gaan. Als een er een gebied is waar mensen veel geld laten liggen, dan is het wel op het gebied van hun zorgverzekering. Veel mensen hebben niet in de gaten dat wanneer zij hun verzekering afstemmen op wat zij echt nodig hebben, zij niet alleen geld besparen op hun maandelijkse premie, maar ook wanneer zij eenmaal zorg nodig hebben. Wij laten je daarom graag zien wat je kunt doen om te zorgen dat je niet alleen een basisverzekering passend bij jou kunt samenstellen, maar ook hoe je deze nuttig kunt uitbreiden. 

Wat is een goede basisverzekering? 

Als je gaat kijken naar wat voor jou een goede basisverzekering is, dan is het verstandig om te kijken naar wat je aan zorg nodig denkt te hebben. Meestal is het zo dat wanneer je wat ouder bent, je meer zorg moet gebruiken. Het is in dat geval beter om je wat uitgebreider te laten verzekeren. Maak je bijvoorbeeld graag gebruik van alternatieve zorg? Dan is het goed om te kijken of niet-gecontracteerde zorgverleners worden betaald door je basisverzekering. Hoe uitgebreider je je laat verzekeren, hoe hoger het percentage is van het bedrag dat je zorgverzekeraar uitkeert wanneer je niet-gecontracteerde zorg afneemt. Op die manier betaal je per maand weliswaar wat meer premie, maar deze extra kosten wegen niet op tegen de kosten die je zou moeten betalen wanneer je zonder goede verzekering deze zorg zou gaan afnemen. Dat is de kracht van een verzekering: door een vast bedrag per maand te betalen voorkom je dat je onverwachte, hoge uitgaven moet doen. 

Je aanvullende verzekering kiezen 

Naast de verplichte basisverzekering, kun je ook nog vrijblijvend aanvullende verzekeringen toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld een tandartsverzekering afsluiten. Tot achttien jaar is tandartszorg namelijk vergoed, maar daarna niet meer. Heb jij vaak gaatjes, moet je een grondige behandeling ondergaan of kun je geen onverwachte grote uitgaven dekken, dan is het verstandig om een aanvullende tandartsverzekering te nemen. Met dit pakket kun je naar de tandarts wanneer jij dat wilt en de zorg krijgen die jij nodig hebt. Zo zijn er tal van handige aanvullingen waarmee je jouw verzekering kunt personaliseren. Hoe beter jou dit lukt, hoe voordeliger het wordt om zorg af te nemen. Ga er dus even voor zitten, bekijk wat jij het komende jaar nodig denkt te hebben en stel dan een passende verzekering af. 

Vraag zorgtoeslag aan 

Uit onderzoek is gebleken dat heel veel mensen die recht hebben op zorgtoeslag, dit niet aanvragen. Daardoor lopen zij misschien wel honderden euro’s per maand mis. Heb jij daarom een laag of gemiddeld inkomen, kijk dan zeker of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Met dit geld kun je je zorgverzekering eenvoudig betalen en waarom zou je niet gebruikmaken van waar je recht op hebt? Kijk even op de site van de overheid om te zien hoe je je zorgtoeslag aanvraagt.