Waar moet ik op letten bij het online zorgpremie berekenen

Waar moet ik op letten bij het online zorgpremie berekenen?

De zorgverzekeringen worden elk jaar duurder. Voor velen is het dan ook steeds lastiger om de kosten die daarbij horen te betalen. Een simpele basisverzekering is voor steeds meer mensen al te kostbaar. Toch is het verplicht om een zorgverzekering te hebben. Hoe zorg je er nou voor dat je niet te veel betaalt en alleen gebruikmaakt van de zorg die je echt nodig hebt? Dat is heel eenvoudig. Bij Univé kun je bijvoorbeeld online de zorgpremie berekenen binnen 3 minuten. Daarmee weet je direct welk van de basispakketten en eventuele aanvullende verzekering(en) voor komend jaar van belang zijn voor jou.

 

Gaat bezoek aan huisarts van eigen risico af?

Er is keuze uit 4 verschillende basiszorgverzekeringen. Deze hebben zowel veel gelijkenissen als verschillen. Wil je bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van de huisarts, dan zit je met alle opties goed. Huisartsbezoeken vallen namelijk standaard onder de dekking. Je hoeft dus nooit te twijfelen of je vanwege de kosten wel naar de huisarts moet gaan. Zo voorkom je dat een situatie van kwaad tot erger wordt. Bijkomend pluspunt is dat hiervoor meestal geldt dat er ook geen aanspraak wordt gemaakt op het eigen risico. Dat kun je dus gewoon in eigen zak houden. Aangezien dit bedrag maximaal op kan lopen tot € 385 is op die manier aardig wat geld te besparen. Mocht er een onderzoek nodig zijn of bloed moeten worden afgenomen, dan dien je er rekening mee te houden dat dit wél van het eigen risico afgaat.

 

Wel of geen zorgcontract: zo zit dat qua vergoeding

Wil je het minimale basispakket, dan profiteer je dus van de bovengenoemde voordelen. Het is echter ook van belang om de nadelen op een rijtje te hebben. Die zijn er namelijk ook. Zo is de groep met gecontracteerde aanbieders gekoppeld aan dit pakket erg klein. Heb je dus een bepaalde behandeling nodig, dan is het extra raadzaam om eerst goed te checken of Univé er wel een contract mee heeft afgesloten. Dit vind je terug in de polisvoorwaarden van het pakket. Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat mocht je toch kiezen voor een niet-gecontracteerde zorgaanbieder je zelf voor 40% van de gemaakte kosten opdraait. De overige 60% wordt wél vergoed vanuit de verzekeraar. Liever keuze uit een groot aantal zorgaanbieders? Dan kun je beter kiezen voor het pakket Zorg Basis, Zorg Geregeld of Zorg Uitgebreid.

 

Ook aanvullende tandartsverzekering nodig?

Alleen voor het Zorg Uitgebreid-pakket geldt dat ook zorg in het geval van niet-gecontracteerde aanbieders voor de volle 100% vergoed wordt. Extra voordeel is dat dit het enige pakket is dat inclusief een vrije keus voor apotheek wordt aangeboden. Dat is handig wanneer je niet tevreden bent met de huidige apotheek of wanneer je op vakantie bent in eigen land en plots medicatie nodig hebt of door je huidige voorraad heen bent. Met Zorg Uitgebreid kun je bovendien probleemloos terecht in alle ziekenhuizen in Nederland. Maak gebruik van de online keuzehulp op de website van Univé om geholpen te worden met het maken van de beste keus, zoals het wel of niet afsluiten van een tandartsverzekering.