Welke fietshelm is de beste?

Niets zo Hollands als fietsen, vandaar ook dat we een van de weinige landen zijn met zóveel fietspaden. Helaas kent het massale fietsen ook een keerzijde; de drukte op de weg is alleen maar toegenomen, wat ook geldt voor het aantal fietsongelukken.
Het dragen van een fietshelm is verstandig en aan te raden, iets waar gelukkig steeds meer fietsers van doordrongen raken. Maar welke fietshelm kun je dan het beste kopen en waar let je op? In dit artikel nemen we de 3 beste fietshelmen met je door.

Veilig het verkeer in met een fietshelm

Kende het fietsen voorheen meestal een praktisch doeleinde -namelijk om van plek a naar b te komen- tegenwoordig fietsen we bijna net zoveel recreatief, of maken we gebruik van de e-bike. Vooral veel ouderen en woon- werkverkeer fietsers maken gebruik van de e-bike. Helaas doen er zich steeds vaker ongelukken voor op de e-bike, en dan met name onder de groep ouderen. Maar ook jongere fietsers krijgen er mee te maken door het toenemende verkeer.

De snelheid van de e-bike wordt door sommige fietsers nogal eens onderschat. Hoofdletsel ligt dan op de loer, zodra er zonder fietshelm gefietst wordt. Maar of je nu een e-bike gebruikt voor je fietstochten, of een andere type fiets: feit is dat het verkeer alsmaar toeneemt. Het is daarom ook niet zo verwonderlijk dat in deze tijd de fietshelm een steeds prominentere rol vervult in het verkeer, zoals dit heel normaal is binnen vrijetijdsbesteding als mountainbiken of wielrennen.

Top 3 van de beste fietshelmen

Het dragen van een fietshelm is dus te allen tijde aanbevolen: of je nu groot of klein bent. En je hoeft er niet alleen maar racefietser of mountainbiker voor te zijn! Maar welke fietshelm kun je nu het beste kopen voor fietstochten en stadsverkeer? En waar let je op? Je leest het terug in onze top 3 van de beste fietshelmen, waarin we kijken naar allround de beste fietshelmen voor dames en heren.

1. De Abus Pedelec 2.0 ACE Fietshelm

abus pedelec beste fietshelm

Deze fietshelm van Abus (Pedelec) is de ideale fietshelm voor normaal gebruik, dat wil zeggen van druk stadsverkeer tot winderige polderwegen. Hij kent een overlap tot over de slaap, waardoor deze fietshelm de gebruiker extra bescherming biedt. Hij is verkrijgbaar van grijs en zwart tot opvallend geel. Daarnaast kun je optioneel aan de achterzijde van deze fietshelm een fel lichtje inschakelen. Zo word je extra goed gezien in het verkeer.

Naast het feit dat dit een lichtgewicht is, biedt hij handige extra’s. Zo kent dit model een vizier en zelfs een ingebouwde regenkap die perfect werkt, aldus de meeste gebruikers. Deze fietshelm is hiermee een echte allrounder.

Deze fietshelm is wat ons betreft de beste fietshelm, niet alleen gezien de aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding, maar ook vanwege het grote gebruiksgemak en de hoge mate van veiligheid. Daarnaast kent deze fietshelm een mooi, strak design. De Abus Pedelec fietshelm is een absolute topper en ontvangt dan ook vele lovende kritieken!

Bekijk de Abus Pedelec Fietshelm >>

2. POC Octal Fietshelm

poc octal fietshelm

Op de tweede plaats vinden we de POC Octal Fietshelm. Dit Zweedse merk heeft zichzelf goed op de kaart gezet sinds de oprichting in 2005 en wordt o.a. gedragen door profpelotons. Maar ook tijdens gewone fietstochten is hij perfect in gebruik. De Poc Octal, een award winning model nota bene, is een lichtgewicht fietshelm en kenmerkt zich door een fantastische ventilatie, het heerlijke draagcomfort en uiteraard de oerdegelijke constructie. De prijs, ca. 130 euro, bevindt zich in de midden-categorie.

Het meest gehoorde geluid van gebruikers is dat deze zeer lichte helm als gegoten zit, gemakkelijk is af te stellen en een ideale ventilatie biedt. Daarnaast is de vormgeving geweldig, echt Scandinavisch design in kekke, heldere kleuren die eruit springen op de fiets! De heldere kleuren laten jou extra opvallen in het verkeer.

Bekijk de Poc Octal Fietshelm >>

3. BBB BHE-35 Condor Fietshelm

condor fietshelm

De Condor fietshelm ‘BBB BHE-35’ is onze nummer 3 op de lijst en is verkrijgbaar voor circa 45 euro. Deze fietshelm de ideale (zomer)fietshelm, met zijn ruime ventilatiegaten én met ingebouwd gaas tegen insecten; wel zo handig. Dit is gewoon een goede, veilige fietshelm tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

De helm is gemakkelijk verstelbaar en is geschikt voor iedere vorm van hoofd. Ook personen met een lastige, smalle pasvorm zijn uitermate tevreden over de BBB BHE-35 van Condor. Daarbij komt dat deze fietshelm ook nog eens over een verwijderbaar vizier beschikt en tevens te koop is in verschillende kleuren.

Bekijk de BBB BHE-35 Condor Fietshelm >>

Welke fietshelm kan ik het beste kopen?

De fietshelmen uit onze ‘beste fietshelm top 3’ zijn geschikt voor zowel dames als heren. Alle 3 worden zij bovengemiddeld goed beoordeeld door de meeste gebruikers. De keuze voor de beste fietshelm kun je dus vooral het beste baseren op je eigen voorkeuren voor zowel design als details. Vind jij bijvoorbeeld ventilatie enorm belangrijk en de beschikking over een vizier, of ga je ultra lichtgewicht? Het zijn keuzes die je zelf moet maken, maar we hopen je met onze top 3 beste fietshelmen op weg te hebben geholpen!