Beste keus blender 2021

beste blender 2020 2021

Blenders zijn in het moderne huishouden eigenlijk onmisbaar. Je kunt er ijs mee crushen, overheerlijke smoothies van fruit en groenten maken en bijvoorbeeld soepen pureren. Veel mensen maken dan ook dagelijks gebruik van de blender. Zeker met een gezonde leefstijl mag ie eigenlijk gewoon niet ontbreken in de keuken!

Maar voordat je een blender gaat kopen wil je natuurlijk wel weten wat de beste blender is.
In dit artikel vind je onze top 3 van beste blenders van 2020 / 2021, zodat je weet waar je op moet letten en wat voor jou belangrijk is.

Hoe gebruik je een blender?

Blenders kennen diverse functies en standen. De meest voorkomende functies zijn pureren en hakken (van ijs bijvoorbeeld). Een goed idee om een lekkere en gezonde shake mee te maken bijvoorbeeld! Veelzijdige blenders kunnen ook nog eens pannenkoekenbeslag maken. Hoe meer snelheidsstanden, des te beter heb je het in de hand hoe fijn gepureerd je smoothie of soepen raken.
De pulsstand is geschikt om te hakken. Deze knop moet je zelf handmatig ingeschakeld houden, anders stopt hij direct. Je kunt hiermee dus zelf de duur zeer nauwkeurig bepalen.

De prijzen van blenders variëren tussen de 50 en 200 euro. Het leuke is dat onze nummer 1 blender ruim onder de 100 euro kost! Goed hoeft dus niet altijd duur te zijn!

Top 3 beste blenders 2021

Alle blenders kunnen pureren en smoothies maken, dat vooropgesteld. Maar niet alle blenders kunnen even goed ijs crushen of bijvoorbeeld pannenkoekenbeslag maken. Het is natuurlijk fijn om direct de beste blender te kopen. Welke maak je makkelijk schoon? Is een glazen kom beter? Je leest alle info die je moet weten terug in onze top 3 beste blenders. Ontdek wat jouw favoriet is!

1. Philips Viva HR3555/00

philips viva beste blender

Onze nummer 1 mag geen verrassing heten! De Philips Viva HR3555/00 – Blender is namelijk praktisch ieders favoriet. In september 2019 is hij door de Consumentenbond als best getest. De mengkom is fors met een 1,5 liter inhoud. De Philips Viva blender heeft een glazen kom, wat een groot pluspunt is. Krassen worden hiermee voorkomen. Wat deze blender zo uitmuntend maakt is een zeer goede prijs / kwaliteitsverhouding en zijn vele capaciteiten.

Wat kan ‘ie eigenlijk allemaal? Je kunt hakken, crushen en pureren. Smoothies en sappen zijn in de kortste keer gemaakt. Hij kent een pulsstand en 9 snelheden. Je kunt de mesjes losmaken en zo de kan gemakkelijk schoonmaken of in de vaatwasser doen.

De Philips Viva HR3555/00 blender kent vele lovende reviews. Ervaringen van anderen leren ons dat de Philips Viva blender moeiteloos zelfs bevroren fruit tot smoothie maakt! IJsklontjes crushen is dan ook geen probleem. Een krachtige blender met een mooie kolk, alle ingrediënten worden perfect gemengd. Het enige kleine minpuntje wat soms genoemd wordt is het gewicht van de kan. Sommigen vinden deze aan de zware kant.

2. KitchenAid Diamond 5KSB1585EAC

kitchenaid blender

Onze nummer 2, de KitchenAid Diamond Blender, is een culinaire en visuele aanwinst in de keuken! Je betaalt er wel wat voor (duurste uit de lijst), maar dan heb je ook wat! Je kunt namelijk niet alleen pureren, ijs crushen, salades hakken en smoothies maken, hij kan ook met gemak harde ingrediënten aan. Noten of wortels, het kan allemaal. Wil je een warme soep pureren? Hij bezit de hiervoor de unieke soft start functie. Mede dankzij deze soft start schiet de deksel er onder druk niet van af, waardoor er geen spetters om je oren vliegen!

Minpuntje, hij heeft een kunststof mengkom, die doorgaans een iets minder lange levensduur kennen dan een glazen kom. Ook kunnen kunststof mengkommen sneller krassen oplopen aan de binnenzijde. De kom kent eveneens een forse inhoud van 1,7 liter en is gemakkelijk schoon te maken.

Welke ervaringen hebben anderen met de KitchenAid Daimond blender? Hij wordt beschreven als een zeer degelijk apparaat en een alleskunner. Staat zeer stabiel en de vele handige functies en 6 snelheden worden goed gewaardeerd.

3. Bourgini blender 21.3001

bourgini blender 2020

Op een verrassende derde plek treffen we de Bourgini blender 21.3001. Dit is de meest voordelige blender uit onze lijst en voor nog geen 50 euro aan te schaffen! Lekker goedkoop dus. Dit is een echte basis blender, met gewoon goede functies. Je kunt ‘m gemakkelijk schoonmaken, geen gedoe dus.

Hij kent een solide glazen mengkom en is in 5 snelheden te schakelen. Daarnaast heeft hij een pulsstand. Je kunt met gemak ijs vermalen en overige harde voedingswaren pureren of hakken.

Veel bezitters van de Bourgini blender 21.l3001 zijn zeer tevreden met hun apparaat. De blender doet wat hij moet doen, is krachtig en kent dus een prima prijs/ kwaliteitsverhouding. In reviews geven gebruikers aan dat zij de plaatsing van de mengkom op de blender soms lastig vinden. Onze eigen ervaring leert dat dit gewoon even een kwestie van wennen is.

Bekijk de Bourgini Blender >>

Wat is jouw beste blender?

Een goedkope blender kan een prima apparaat zijn, zoals onze nummer 3 aantoont. Wil jij echt een top apparaat wat multifunctioneel is? Ga dan voor de nummer 1 uit onze top 3 lijst beste blenders 2021, met glazen mengkom. Met onze nummer 2 haal je niet alleen een super goede blender in huis, maar ook een stukje design! Aan jouw de keus!